Bussemakerhuis bezig met voorbereidingen

BORNE - Museum het Bussemakerhuis in Borne is druk bezig met de voorbereidingen voor heropening. Ondanks dat het museum de afgelopen weken dicht moest blijven, zat men achter de schermen niet stil.

Het nodige onderhoud werd uitgevoerd, zoals opnieuw aanleggen van het tuinpad achter het pand, het snoeien van de boomgaard, schrobben van het terras en uiteraard groenonderhoud. Binnen werd een grote voorjaarsschoonmaak uitgevoerd om zo weer op en top voor de dag te komen.

Heropening
Er wordt nu ook gekeken naar de mogelijkheden om per 1 juni weer open te gaan voor het publiek in de nieuwe anderhalvemetersamenleving. De veiligheid van bezoekers en medewerkers is immers van groot belang. Eind deze maand moet er meer duidelijkheid zijn over wat wel en niet mogelijk is. Hierbij zal men uiteraard ook alle RIVM-richtlijnen volgen, evenals een door de museumvereniging goedgekeurd protocol.

Veel steun
Het Bussemakerhuis is ook bijzonder dankbaar voor de vele steun die zij de afgelopen tijd kregen. Zo mocht het museum ondanks de crisis weer diverse nieuwe vrienden begroeten. Mocht u hen ook willen steunen maar bent u er tot op heden nog niet aan toegekomen? Vriend worden van het Bussemakerhuis kan nu heel eenvoudig via het aanmeldformulier op de website van het museum: www.museumbussemakerhuis.nl/vriend-worden. Dankzij de steun van deze donateurs kan het unieke museum waar de Twentse textielindustrie centraal staat in stand blijven en zich doorontwikkelen. Alle vrienden zullen binnenkort ook een vriendenpas ontvangen waarmee zij zich kunnen legitimeren bij bezoek aan het museum.

Meer berichten