Foto: David Stassen

Beperkte heropening Bibliotheek Hengelo

HENGELO - Sinds 11 mei kunnen bezoekers weer in de Bibliotheek terecht om gereserveerde boeken op te halen. Vanaf maandag 18 mei is het ook mogelijk om weer boeken te lenen en terug te brengen. Bezoekers wordt verzocht om zo veel mogelijk online te reserveren, men krijgt dan bericht wanneer de boeken klaarstaan. Het Leescafé blijft voorlopig dicht en het is ook nog niet mogelijk om gebruik te maken van computers, werkplekken en de leestafels. Uiteraard blijven er maatregelen van kracht om de veiligheid van onze bezoekers en medewerkers te waarborgen.


Op basis van het RIVM-advies zijn er een verschillende regels van kracht: houd 1,5 meter afstand tot bezoekers én medewerkers. Kom bij voorkeur alleen, een bezoek samen met één ander persoon uit jouw huishouden is toegestaan. Kinderen onder de 16 jaar krijgen alleen toegang onder begeleiding van een meerderjarig gezinslid. Houd er rekening mee dat een beperkt aantal bezoekers tegelijkertijd kan worden toegelaten. Houd het bezoek bovendien zo kort mogelijk. Leen dus doelgericht boeken, zoek en reserveer titels voordat je langskomt. Bereid je thuis voor via de online catalogus (ga naar: www.bibliotheekhengelo.nl). Pak in de bibliotheek geen boeken uit de kast, behalve als je het boek daadwerkelijk gaat lenen.

Extra hygiëne
Er zijn extra hygiënemaatregelen: zo is het gebruik van een winkelmandje verplicht en zijn er plexiglasschermen geplaatst bij de klantenservice. Er is een beperkt aantal inname- en uitleenpunten beschikbaar. Extra schoonmaakmaatregelen worden getroffen, er zijn ontsmettingsmiddelen beschikbaar voor iedereen.
Een belangrijk punt dat blijft gelden: als jij of een van je gezinsleden verkouden is of griepklachten heeft, kom dan niet op bezoek. Bezoekers en medewerkers worden op diverse manieren geattendeerd op het naleven van alle geldende maatregelen. Studie- en werkplekken zijn niet beschikbaar. Het lezen van kranten en tijdschriften en gebruikmaken van de openbare computers is op dit moment ook nog niet verantwoord.

Openingstijden
De openingstijden zijn voorlopig beperkt: op maandag tot en met zaterdag van 10.00 tot 14.00 uur. Tot en met deze zaterdag alleen voor het ophalen van reserveringen.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>