Foto: David Stassen

Reguliere zorg binnen ZGT wordt weer hervat

HENGELO/ALMELO - Sinds afgelopen maandag is de reguliere zorg binnen ZGT deels hervat omdat de zorg voor coronapatiënten is afgenomen. Hierbij wordt rekening gehouden met de landelijke maatregelen. Belangrijkste uitgangspunten zijn dat de zorg veilig kan worden geleverd, het gebruik van (schaarse) materialen verantwoord is en er geen volle wachtkamers ontstaan.


De afgelopen weken is de acute, semi-acute zorg en de oncologische zorg doorgegaan. De zorg voor coronapatiënten heeft echter wel gezorgd dat andere, planbare zorg moest worden uitgesteld. Sinds maandag hebben alle specialismen een deel van de normale zorg op de poliklinieken hervat. Het opstarten van de reguliere zorg gebeurt stap voor stap, zodat er zicht blijft op bezoekersaantallen en patiëntenstromen. ZGT weegt zorgvuldig af welke patiënt als eerste aan de beurt is. De situatie van iedere individuele patiënt is in beeld en alle patiënten ontvangen persoonlijk bericht over hun afspraak

Maatregelen
ZGT blijft veilig te bezoeken. Voor medewerkers, patiënten en bezoekers zijn maatregelen genomen om besmetting te voorkomen. Patiënten worden voor hun bezoek gevraagd of zij corona-gerelateerde klachten hebben, zowel telefonisch als in de schriftelijke bevestiging. Patiënten met verkoudheidsklachten of koorts worden gevraagd om telefonisch contact op te nemen. Het opstarten van de reguliere zorg binnen de anderhalve meter richtlijnen heeft gevolgen voor de inrichting van wachtruimten, spreekkamers en bezoekersstromen. Wij vragen patiënten om niet eerder dan tien minuten voor de afspraak aanwezig te zijn. En als het kan om alleen te komen. Mocht dit niet kunnen, dan mag er maximaal 1 begeleider mee (mits deze geen klachten heeft). Zowel bij de ingang als bij de poliklinieken van onze locaties in Hengelo en Almelo staan middelen om handen te desinfecteren. De poliklinieken zijn anders ingericht zodat voldoende afstand kan worden gehouden. Voor meer informatie gaat u naar www.zgt.nl.

Meer berichten