Foto: David Stassen

Bezoek expositie Museum Hengelo vanuit huis

HENGELO - Het Museum Hengelo heeft net als vele organisaties ten gevolge van de coronapandemie de deuren moeten sluiten voor het publiek. Het ziet er nu naar uit dat, met allerlei mitsen en maren, het museum weer beperkt open kan gaan. Hoe dat vorm krijgt, daar wordt nog over nagedacht. Het museum probeert het ongemak nu te verzachten door via de website en het tijdschrift "Hengelo toen & nu" naar de mensen toe te gaan, die graag alles willen weten over de geschiedenis van Hengelo.

Als tijdelijke vervanging voor de druk bezochte bijeenkomsten van Speurneuzen - waar mensen proberen het verhaal achter oude foto’s te achterhalen - komt het museum nu met een digitale editie. Houd de website in de gaten, daar komen regelmatig foto’s op te staan met de oproep mee te denken en te reageren. Weet u om welke gebeurtenis het gaat, wie er op beeld staan en wat het verhaal is achter de foto? U kunt reageren op een foto kan door een bericht te sturen naar het speciale adres speurneuzen@museumhengelo.nl.

Digitale expositie
Daarnaast gaan ze een aantal objecten uit de collectie, soms ook objecten uit het depot, fotograferen om die dan op de website te exposeren.

Vragen?
Voor al uw vragen over de geschiedenis van Hengelo kunt u mailen naar info@museumhengelo.nl. De vrijwilligers van het museum staan voor u klaar en doen hun best om het antwoord te vinden.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>