Foto:

Oproep gezondheidsorganisaties: Geef elkaar de ruimte!

HENGELO - Deze week zijn weer diverse versoepelingen van kracht geworden op de coronamaatregelen van de overheid. Kinderen mogen weer naar school, kappers kunnen weer knippen en ook de buitensporten komen weer op gang. Maar deze vrijheid brengt ook risico's met zich mee, zo waarschuwt de overheid. Het blijft daarom belangrijk om ons, juist nu, goed aan de regels te houden.

Voor veel ouders was maandag een dag waar ze lang naar uitkeken. Na twee maanden thuisscholing met meer of minder succes konden kinderen weer naar school. De meeste scholen kiezen ervoor om leerlingen hele dagen te laten komen, maar wel 2 à 3 dagen per week; zo kunnen klassen gesplitst worden om de nodige ruimte te bewaren. Zowel voor ouders, kinderen als docenten was het even wennen, maar in ieder geval de jongste kinderen zijn flexibel en wennen best snel aan nieuwe situaties.

Corona-kapsel weg!
De Twentse kappers konden deze week ook weer hun deuren openen. Maar deze week een afspraak krijgen werd lastig; al sinds de aankondiging van de verruiming eerder deze maand hadden kappers volle agenda's voor deze week. Dat sommigen écht graag van hun jungle-look af wilden bleek maandag wel; sommige kappers kozen ervoor om al in het holst van de nacht de eerste klanten te ontvangen.

Volgende stip
De volgende stip op de horizon is de belangrijke datum van 1 juni. Als alles goed gaat, kunnen dan de horeca, terrassen, culturele instellingen, musea en bioscopen weer open. Inmiddels zijn ook in onze gemeente veel instellingen bezig om plannen te maken hoe heropening in de nieuwe anderhalvemetersamenleving vorm moet krijgen. Zo is een maximaal bezoekersaantal van 30 in een bibliotheek of ijssalon makkelijker werkbaar en rendabel dan maximaal 30 mensen in een theater of bioscoop.

Afstand houden
De gemeenten en overheden roepen op om de komende weken goed aan de regels te houden en afstand te houden. Alleen zo krijgen we ook écht de ruimte om maatregelen te verruimen, zo is de gezamenlijke boodschap aan alle Nederlanders.

Meer berichten
 
Auto zoeker