Genieten van de warme zomerzon op je blote armen

Genieten van de warme zomerzon op je blote armen

Een kledingstuk dat niet mag ontbreken in de garderobe: tops. In de zomer wanneer het buiten warm is, of zoals de laatste jaren tropisch warm, is het dragen van een top ideaal om zo koel mogelijk te blijven.

Sans heeft zoveel verschillende soorten tops in de collectie van diverse merken dat het misschien wel heel moeilijk kiezen wordt. Ga je voor een haltertop, een top met spaghettibandjes of een heerlijk zwierige top? En naast de pasvorm is er natuurlijk veel keuze in unikleuren, bloemmotieven, dierenprinten, streep en nog veel meer. Verder zijn er tal van stoffen waaruit gekozen kan worden, zoals een mix van katoen met elastan, een mix van viscose met linnen of 100 procent viscose. Kijk je voor je iets koopt ook altijd naar het waslabel? Is het je dan ook opgevallen dat er minder bekende materialen staan vermeld? Zo wordt er tegenwoordig ook gebruik gemaakt van viscose lenzing en modal. 

Viscose lenzing

Viscose wordt gemaakt van houtvezels die door een chemisch proces worden omgezet in in cellulosevezels waar vervolgens garen van gemaakt wordt. Dit proces is behoorlijk belastend voor het milieu. Bij viscose lenzing wordt er gebruik gemaakt van hout uit duurzaam beheerde bossen en ook het chemische proces is dusdanig aangepast dat het het milieu zo min mogelijk wordt belast. Viscose lenzing is dus een duurzaam alternatief voor viscose.

Modal

Het materiaal modal heeft veel kenmerken van katoen en is net als viscose gemaakt van cellulosevezels en in dit geval niet van een willekeurige houtsoort maar van enkel beukenhout. Het materiaal voelt zacht aan op de huid en is net zo makkelijk te kleuren als katoen, maar de kleur vervaagt niet. En in tegenstelling tot katoen krimpt het ook niet.

Na de zomer

Na genoten te hebben van de tops van Sans gedurende de zomer, is jammer om ze op te bergen in de kast. Hoeft ook niet! Als het zomers afkoelt, trek je waarschijnlijk een vestje of jasje over de top aan en dat kan na de zomer ook. Zo heb je extra lang plezier ervan.

Meer berichten
 
Auto zoeker