Welbions ondersteunt huurders met financiële problemen door corona-crisis

HENGELO/BORNE - De crisis door het corona-virus raakt iedereen. Bij Welbions zetten we alle zeilen bij om ons werk zo goed mogelijk te kunnen doen. Veiligheid en gezondheid staan voorop en we hebben tegelijkertijd oog voor de impact van de crisis op onze huurders. Een van de gevolgen is dat huurders door verlies van inkomsten moeite hebben om de rekeningen te betalen. Daarom denkt Welbions mee in oplossingen voor de huurbetaling als de huurder door de corona-crisis (tijdelijk) geen werk en daardoor nu geen inkomsten heeft. Dit geldt voor huurders met een woning en voor huurders met een bedrijfspand. 

Het kan zijn dat een huurder tijdelijk weinig of geen inkomsten heeft. Bijvoorbeeld omdat iemand ondernemer of zzp-er is of iemand werkt bijvoorbeeld op uitzendbasis. Deze huurders met financiële problemen door de corona-crisis kunnen een e-mail sturen aan klantenservice@welbions.nl. In het onderwerp vermelden zij ‘corona’ en ze beschrijven kort hun situatie. Een medewerker van Welbions belt deze huurder vervolgens op om de situatie te bespreken en om samen oplossingen te bedenken. Welbions zet extra medewerkers in om dit maatwerk te kunnen bieden. Huurdersbelangenorganisatie Ookbions dacht mee in deze praktische aanpak en is blij met de ondersteuning aan huurders.

Aanvulling op landelijke maatregelen

De overheid neemt uitzonderlijke economische maatregelen om banen en inkomens te beschermen. De maatregelen zorgen er bijvoorbeeld voor dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en bieden zelfstandigen een overbrugging. Ondanks deze goede maatregelen is het niet ondenkbaar dat onze huurders (tijdelijk) in de knel komen. Bijvoorbeeld omdat het geld niet snel beschikbaar is of omdat iemand net buiten de boot valt. Daarom kiest Welbions ervoor om direct met deze huurders in gesprek te gaan zodat we echt maatwerk kunnen bieden en de huurder direct geholpen is. Dit maatwerk kan bijvoorbeeld bestaan uit het tijdelijk niet betalen van de huur of tijdelijke huurkorting. De oplossing is geheel afhankelijk van de situatie van de huurder, in combinatie met de landelijke regelingen waar de huurder nu of later wel of niet voor in aanmerking komt. Welbions bekijkt op een later moment hoe de definitieve afspraken met de huurder eruit zien.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>