Bibliotheken blijven dicht

HENGELO - We brengen deze dagen noodgedwongen vaker thuis door. Veel evenementen zijn afgelast en voorzieningen zijn gesloten. Zo ook helaas de bibliotheken - maar dit betekent niet dat je niet een goed boek kunt lezen!

Afgelopen week is besloten om de bibliotheken in Hengelo, Hof van Twente en veel andere plaatsen tot en met dinsdag 31 maart gesloten te houden. Maandag ging de sluiting al in. Deze maatregel is genomen na het advies van de overheid om zo veel mogelijk thuis te blijven. Ook alle geplande activiteiten zijn geschrapt, de online dienstverlening blijft wel gewoon door lopen. Dit betekent dat er dus geen boeken meer geleend en teruggebracht kunnen worden. De uitleentermijn is nu voor alle materialen automatisch verlengd tot 15 april.

Borne wel open
De bibliotheek in Borne blijft vooralsnog wel open, de dienstverlening loopt vooral via zelfservice. Ook is hier de uitleentermijn verlengd tot 15 april voor wie al materiaal heeft.

Digitaal lezen
Iedereen die een bibliotheekabonnement heeft kan hiermee ook E-books lenen via de online bibliotheek die via de website van Bibliotheek Hengelo te raadplegen is. Dit is dan ook een uitgelezen moment voor de traditionele papieren lezer om toch eens een digitaal boek te proberen. Deze hebben vele voordelen; ze nemen niet een hele boekenplank in beslag en het leest voor veel mensen makkelijker dan op papier, zeker wanneer de ogen wat minder worden. Wie geen bibliotheekabonnement heeft, kan uiteraard ook boeken digitaal kopen. Daarnaast zijn er uitgebreide gratis digitale bibliotheken; bijvoorbeeld die van Project Gutenberg www.dev.gutenberg.org waar veel klassiekers in het publiek domein te lezen en te downloaden zijn; waaronder zo'n 800 titels in het Nederlands. Andere alternatieven zijn audioboeken voor wie niet zo'n fan is van het gedrukte woord maar wel wat tijd wil doden.

Meer berichten