Voedselbank stopt tijdelijk met uitgifte

HENGELO - De Voedselbank Midden Twente stopt als gevolg van het corona-virus tijdelijk met de uitgifte van voedselpakketten.

Afgelopen week nam het bestuur het bijzonder moeilijke besluit om per direct de uitgifte van voedselpakketten te stoppen. Deze maatregel blijft tot zeker 31 maart van kracht. De Voedselbank Midden Twente is er voor mensen die door uiteenlopende redenen in de financiële problemen zitten en zo onvoldoende geld hebben om voedsel te kopen. De vrijwilligers verstrekken deze voedselhulp in Hengelo, Borne en Hof van Twente. Hier zijn ook drie lokale uitgiftepunten gevestigd. De sluiting van de uitgiftepunten is een noodzakelijke maatregel. Elke vrijdag komen in Hengelo tussen de 600 en 700 mensen naar het uitgiftepunt. Ook bestaat de vrijwilligersgroep voor een deel uit mensen binnen de risicocategorie: senioren met medische problemen.

Geen grote problemen
De hoop is dat de tijdelijke uitgiftestop geen grote problemen oplevert. De voeldselhulp is namelijk niet een gehele vervanging voor eigen ingekocht voedsel, het is meer een aanvulling op de boodschappen die de ontvangers zelf ook nog moeten doen. Wel zal het voor de cliënten die voedselhulp ontvangen dus een wat soberder periode zijn. Kent u mensen in deze positie? Help ze dan met wat extra eten.

Meer berichten