Hengelo schrapt activiteiten en gaat naar laag pitje

HENGELO - Het gaan een paar rustige weken worden in Hengelo. Als gevolg van de aangescherpte corona-maatregelen heeft de gemeente Hengelo besloten om ook zelf diverse activiteiten te schrappen.

Hengelo an sich is nog relatief lang corona-vrij gebleven; op donderdag 12 maart was de eerste 'gelukkige' bekend; een 42-jarige inwoner had wat milde klachten en een positieve test. Burgemeester Schelberg stak hem toen een hart onder de riem, uiteraard telefonisch. Inmiddels staat op het moment van schrijven de teller op 3, maar er is landelijk nog wel een stijgende lijn.

Afgelast!
Naast alle grotere evenementen die afgelast werden heeft de gemeente ook al vrij snel zelf wat activiteiten afgelast. Waaronder de geplande gezellige opening van het Hengelose gemeentehuis. Het nieuwe pand zou aanvankelijk op 3, 4 en 5 april geopend worden met diverse activiteiten, waaronder een gratis bevrijdingsconcert, symfonie en open huis. Dit gaat nu allemaal niet door. De gemeente kijkt nog naar een alternatieve datum.

Deuren dicht
Het normaal openbaar toegankelijke, fonkelnieuwe gemeentehuis houdt momenteel ook zoveel mogelijk de deuren dicht. De dienstverlening van de gemeente draait nog wel door, maar het is alleen nog mogelijk om langs te komen op afspraak. De gemeente wil zo de hoeveelheid bezoekers goed kunnen spreiden. Wanneer het bezoek kan wachten, vraagt de gemeente vriendelijk doch dringend om dit even op de wat langere baan te schuiven. Daarnaast kunnen inwoners zelf ook veel zaken gemakkelijk digitaal regelen via www.hengelo.nl

Politieke pauze
Ook de politiek zelf moet er aan geloven. Zo werd de raadsvergadering en de politieke markt, gepland voor afgelopen dinsdag, geschrapt. Bij de politieke markt zou ook het kader voor invulling van het marktplein besproken worden. Dit zal nu dus later gebeuren. Naar verwachting zullen diverse politieke besluiten nu wat verder vooruitgeschoven worden omdat toch nog de nodige inspraak plaats moet vinden. Het is nog onduidelijk hoe groot de gevolgen precies zijn.

Meer berichten