VIRO: Ronde van de Vijver

HENGELO - Met het toevoegen van de Ronde van de Vijver aan de VIRO Criterium Cup Twente, is het programma van dat klassement over Twentse wielercriteriums voor dit seizoen compleet.

Op zaterdag 25 april is de Hengelose wielerronde de eerste wedstrijd om de Cup. Daarna volgen criteriums in Rijssen, Markelo, Oldenzaal, Borne, Enschede en Goor. Ten opzichte van 2019 rijden de elite/beloften mannen twee extra wedstrijden, terwijl er voor de vrouwen één bij komt. Doordat in Nijverdal dit jaar het NK jeugdwielrennen wordt georganiseerd, is er eenmalig geen Ronde van het Villapark. De organisatie verwacht in 2020 weer aan te sluiten in de VIRO Criterium Cup Twente.

Tweede wedstrijd
De Ronde van de Vijver is de tweede wedstrijd die dit jaar nieuw is binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Eerder trad de Ronde van Enschede al toe, die op zondag 30 augustus voor het eerst in jaren wordt verreden. “We hadden het er al eerder over gehad om deel te nemen aan het klassement en nadat de organisatie van de Cup ons benaderde waren we snel enthousiast”, aldus Roderick Mintjens van de organiserende vereniging HWV de Tubanters. “Het was ons direct wel duidelijk dat de VIRO Criterium Cup Twente alleen maar versterkend voor ons kan werken, terwijl onze wedstrijd juist weer een heel mooie aanvulling is voor het klassement. We hopen op mooi weer en veel publiek, want ons rondje blijft uniek, aangezien je de renners in de complete ronde kunt zien rijden.”

Mooi programma
Over anderhalve maand gaat de VIRO Criterium Cup Twente 2020 van start. Daar wordt ook bij VIRO naar uitgekeken. “Ook voor ons zijn de wedstrijden in de lente- en zomermaanden altijd weer iets om naar uit te kijken”, vertelt commercieel manager Ernst Stokkelaar. “Wij vinden het belangrijk om betrokken te zijn bij de sport in de regio en inmiddels is er toch ook een band ontstaan met renners en organisatoren. Dat maakte het extra leuk.”

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>