Buiten Westen #2

DIEPENHEIM – Kunstvereniging Diepenheim opent op zaterdag 29 februari de groepstentoonstelling Buiten Westen #2. Acht jonge, veelbelovende kunstenaars die afgelopen jaar afgestudeerd zijn of dit jaar afstuderen aan academies in het oosten van Nederland tonen hun werk in het hoofdgebouw van de Kunstvereniging. Het is de tweede editie van de jaarlijks terugkerende tentoonstelling die verzorgd wordt door gastcurator Hélène Webers.

Buiten Westen wijkt af van de reguliere route. De titel is ontleend aan de scheepvaart. Wanneer er vroeger slecht weer op komst was, kozen zeevaarders voor een koers die afweek van de reguliere westelijke route: ze raakten 'buiten westen'. De tentoonstelling beoogt de kwaliteit en de zichtbaarheid van jong talent uit de regio Oost-Nederland te vergroten en toegankelijk te maken voor een breed publiek.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars van Buiten Westen #2 zijn: Rakshita Bhargava, Henry Byrne, Kamile Cesnaviciute, Swaeny Nina Kersaan, Tessa Langeveld, Hedwich Rooks, Tom van Veen en Jochem van den Wijngaard. Zij zijn afkomstig van de kunstacademies ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem en Enschede, en Academie Minerva en het Frank Mohr Instituut in Groningen.

Opening
Op zaterdag 29 februari om 16.00 uur vindt de officiële opening plaats. Aansluitend wordt er een gezamenlijke maaltijd geserveerd; deelname is alleen mogelijk bij opgave vóór 21 februari via info@diepenheim.nl. De groepstentoonstelling is vervolgens tot en met maandag 1 juni te bewonderen. De openingstijden zijn van woensdag tot en met zondag 12.00 tot 17.00 uur.

Buiten Westen #2 wordt mede mogelijk gemaakt door het Mondriaan Fonds, Gemeente Hof van Twente, Provincie Overijssel, Fair Practice Fonds en Ars Donandi het Madeleine Fonds. Er is alleen een tentoonstelling in het hoofdgebouw aan de Grotestraat 17. Drawing Centre Diepenheim blijft tijdelijk gesloten voor onderhoudswerkzaamheden. De volgende tentoonstellingen zullen weer in beide tentoonstellingsgebouwen gepresenteerd worden.

Foto: Swaeny Nina Kersaan, Being Monitored, 2019

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>