"Lijden en bevrijden" in de Passietijd

HENGELO - Voor de komende Passietijd zijn drie culturele organisaties uit Hengelo een uniek samenwerkingsverband aangegaan.

Onder de naam "Lijden en bevrijden" voeren de Twents Christelijke Oratorium Vereniging (TCOV), de Kunstkring "Zin in Kunst" en de "Kunstcommissie van de Waterstaatskerk" een aantal boeiende activiteiten uit rondom de Matthäus-Passion van Johann Sebastian Bach. De activiteiten vullen elkaar aan en kunnen voor een zo breed mogelijk publiek leiden tot verdieping en bezinning met betrekking tot bovenstaand thema. Er is een concert, een lezing, een meezing-concert en een tentoonstelling.

Lezing
Op woensdagavond 18 maart organiseert kunstkring "Zin in Kunst" een verdiepende lezing over het meest bekende werk van Johann Sebastian Bach: de Matthäus-Passion. Spreker is dhr. Ben Coelman. o.a. werkzaam bij de Nederlandse Reisopera. Hij verzorgt die avond een audio-visuele presentatie. Tijd 20.00 – 22.00 uur (inclusief een pauze). Kaarten 5 euro. Aanmelden via het mailadres van de kunstkring: kunstkring.zin.in.kunst@gmail.com. Tevens verkrijgbaar op de avond zelf bij de entree van de Waterstaatskerk.

Concert TCOV
Op vrijdagavond 27 maart voert de 90 leden tellende Twents Christelijke Oratorium Vereniging de Matthäus-Passion van J.S. Bach uit. Het betreft het eerste concert in het vernieuwde stadhuis van Hengelo. Aan dit oratoriumconcert werken mee: 6 professionele solisten, Koorschool Lambertus o.l.v. Louis ten Vregelaar en het Orkest van het Oosten (PHion). De algehele leiding is in handen van de dirigent van TCOV: Eric Korterink. Tijd: 19.00 uur. Kaarten: 25 euro, verkrijgbaar bij leden TCOV, Schouwburg Hengelo, Stadhuishal Hengelo (op concertavond).

Meezing-concert
Op dinsdagavond 31 maart houdt TCOV een meezing-concert rond de koralen van de Matthäus-Passion. Iedereen die tijd en zin heeft om, samen met het koor, de koralen te zingen is van harte welkom van 20.00 tot 21.30 uur in de Waterstaatskerk. Entree is gratis.

Tentoonstelling
Van 1 maart tot 16 april is er in de Waterstaatskerk een tentoonstelling rond het thema "Lijden en bevrijden". Verschillende kunstenaars werken hieraan mee. De tentoonstelling is samengesteld door de Kunstcommissie van de Waterstaatskerk. Open: woe-vrij-zat van 13.00 tot 18.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>