Foto:

Amnesty zoekt collectanten

HENGELO - Wordt u dit jaar óók een van de collectanten die de straat opgaan om geld in te zamelen voor Amnesty International? De jaarlijkse collecteweek van Amnesty vindt plaats van 9 tot en met 14 maart.


Amnesty-collectanten gaan met veel plezier langs de deuren. En dit doen ze met succes: vorig jaar haalden zij in heel Nederland ruim 1,2 miljoen euro op. Ook in Hengelo steken vrijwilligers dit jaar opnieuw de handen uit de mouwen. Al jarenlang is er een trouwe, vaste kern van collectanten. Maar ze kunnen nog wel wat versterking gebruiken. Daarom zoekt Amnesty in Hengelo nieuwe vrijwilligers die een paar uur willen collecteren.

Waarom collecteren?
Amnesty International komt op voor de slachtoffers van mensenrechtenschendingen, waar ook ter wereld. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt om het werk voor deze mensen voort te kunnen zetten. Want Amnesty wil altijd en overal kunnen zeggen wat ze vindt. Tegen welke autoriteit of machthebber dan ook. Daarom neemt de organisatie voor onderzoek en actie geen geld aan van overheden of politieke groeperingen. De opbrengst van de jaarlijkse collecte is voor Amnesty dus van onschatbare waarde.
Met het geld dat tijdens de collecte wordt opgehaald, kan Amnesty haar werk blijven doen voor mensen als de Syrische Sarah Mardini en de Ier Seán Binder. Het tweetal wordt valselijk beschuldigd van spionage, mensensmokkel en lidmaatschap van een criminele organisatie. De aanklachten volgden nadat zij als vrijwilligers op het Griekse eiland Lesbos vluchtelingen uit zee hadden gered. Als Mardini en Binder schuldig worden bevonden, kunnen ze 25 jaar (!) gevangenisstraf krijgen.

Lokale opbrengst
Van de opbrengst van de collecte in Hengelo gaat bovendien een kwart naar lokale activiteiten. Bijvoorbeeld de jaarlijkse schrijfactie op de Dag van de Mensenrechten en voorlichting op scholen in Hengelo en omgeving. Kijk voor meer informatie over het belangrijke werk van Amnesty International op www.amnesty.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>