Carnaval en 75 jaar Bevrijding

Foto:

De verlichte carnavalsoptocht van vrijdagavond 14 februari trok meer dan 10.000 bezoekers in de wijk Twekkelerveld in Enschede. Elk jaar is er een verlichte optocht en bij schemerdonker trekt dit jaarlijks veel publiek.Dit jaar waren er meer dan veertig grote en kleine wagens, drumbands en reclamewagens die deelnamen. Maar ook loopgroepen namen aan deze optocht deel.

De bonte stoet begon met de wagen van de Enschedese carnavals vereniging Krekkelstad (EKV). Bijzonder was de deelname van Ben Geelen uit Hengelo, de zoon van Herman Geelen+ over wie u in onze Hart-krant wekelijks leest. Ben Geelen liep als eenling mee in de optocht en symboliseerde 75 jaar Vrijheid. Voor de jury aanleiding om hem te belonen met de eerste prijs in de categorie eenlingen. Een bokaal met oorkonde en een prijs van €40,- was de beloning.

Wekelijks leest u in de Hart-kranten het stripverhaal van Herman Geelen+ uit Hengelo. Herman die met gevaar voor eigen leven, in tekeningen zijn mening over de nazi's en Duitsland vastlegde. Deze tekeningen vormen een uniek stripverhaal, die in de aanloop naar 75 jaar Vrijheid wekelijks worden gepubliceerd in de Hart kranten. De vraag van verschillende lezers komt bij de redactie binnen. "Kunt u hier geen stripboekje van uitgeven?" Het antwoord is ja! Heeft u belangstelling voor dit unieke stripboekje? Te zijner tijd zal in de Hart-krant vermeld worden hoe u in het bezit kunt komen van de bundel en wat de kosten ervan zijn.

Op de foto: Ben Geelen draagt uit 75 jaar Vrijheid
Foto & tekst: Martin Meijerink

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>