Shutterstock
Shutterstock

Hengelo klaar voor weer een gezellig carnavalsfeest!

HENGELO - De Hengelose carnavalisten kijken er al maanden naar uit. Deze week is het dan eindelijk zover: het carnaval barst los! Wat is er deze dagen allemaal te beleven?

Deze vrijdagavond is naar goed gebruik de Grote Twentse Lichtparade. Een bijzondere optocht in het donker, waarbij de wagens voorzien zijn van spectaculaire verlichting.

De Twentse Lichtparade begint vrijdagavond om 19.15 uur aan de Bankastraat en eindigt rond 22.22 uur met de prijsuitreiking. Om de optocht extra sfeervol te maken wordt ook de stadsverlichting langs de optochtroute uitgeschakeld. Zo komen de verlichte praalwagens en loopgroepen nog beter tot hun recht. De optochtroute is dit jaar wat anders dan voorheen. Er zijn weer deelnemers uit de regio van de partij, waaronder een sterk deelnemersveld van Haaksbergse groepen. Bezoekers kunnen meer informatie vinden over de optocht via de website www.carnavalhengelo.nl; hier staat ook het digitale magazine van de verlichte optocht.

Gezinsoptocht
Zaterdag zal de altijd gezellige Gezinscarnavalsoptocht gehouden worden. Een traditioneel Hengeloos evenement, voor Hengeloërs, door Hengeloërs. Praalwagens en loopgroepen zullen het publiek weer vermaken tijdens hun gezellige trektocht door de Hengelose binnenstad. De organisatie riep vooral ook lokale scholen, verenigingen en buurten op om zich in te schrijven voor deelname. De optocht trekt elk jaar weer tienduizenden Hengelose carnavalsvierders naar de binnenstad. De optocht start om 14.00 uur aan de Bankastraat. De leukste wagens en groepen maken uiteraard weer kans op mooie prijzen.

Geef gul!
De organisatie achter beide optochten, de Stichting Cultuur en Welzijn Hengelo en Stichting Stadserf Carnaval Hengelo roepen bezoekers van de optochten weer op om met gulle hand te doneren. Het organiseren van optochten van deze omvang is alleen mogelijk wanneer veel mensen doneren. Iedere gedoneerde euro komt dan ook in zijn geheel ten goede aan beide optochten.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>