Themabijeenkomst: Vakbeweging in WO2

Foto: shutterstock

HENGELO - Op donderdag 5 maart van 15.45 tot 18.45 uur organiseert de werkgroep Twente van de Stichting Vrienden van de Historie van de Vakbeweging (VHV) een themabijeenkomst in OYFO Techniekmuseum in Hengelo, Industriestraat 9. Het thema is "De vakbeweging tijdens de bezetting in de 2e wereldoorlog.

Inleiders zijn: Willem Jelle Berg, voormalig lid van het dagelijks bestuur van CNV Vakcentrale. Hij zal vooral ingaan op de landelijke situatie. Henk Grooters, lid van de VHV-werkgroep Twente, zal de Twentse situatie toelichten. Na de inleidingen zal er voldoende gelegenheid zijn voor discussie onder leiding van het werkgroep lid Gerrit Stemerding. 2020 is het jaar waarin 75 jaar bevrijding wordt gevierd. De VHV werkgroep wil in deze themabijeenkomst stilstaan bij de landelijke en de Twentse rol van de vakbeweging. Na afloop wordt er soep en een broodje aangeboden.

Kom ook!
De bijeenkomst is voor iedereen toegankelijk na aanmelding via het mailadres fam-boer@home.nl (vóór 27 februari a.s.). Graag in de mail ook aangeven of u wel/niet gebruik maakt van de broodmaaltijd. Er zijn slechts 70 plaatsen beschikbaar. Oyfo Techniekmuseum is goed bereikbaar per trein (ca. 5 minuten lopen vanaf NS-station Hengelo (uitgang achterzijde). Betaald parkeren is slechts beperkt beschikbaar.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>