Foto: Hans Gerritsen

Voorstelling 'De Ontspoking'

HENGELO - 'De Ontspoking' wordt uitgevoerd door dansgezelschap de Stilte en is geschikt voor iedereen vanaf 4 jaar. Kom dat zien op 16 februari om 14.30 uur in Schouwburg Hengelo.

De Stilte maakt voorstellingen speciaal voor kinderen. Deze keer wordt er samengewerkt met multi-instrumentalist Martin Fondse en zangeressen Anna Serierse, Marit van der Lei en Sanne Rambags. Het verhaal in het kort: een merkwaardig heerschap vindt bij thuiskomst zijn huis bevolkt met spoken. Het probleem is dat hij dat zelf niet weet. In een kat-en-muisspel van mens en spook wordt zijn wereld overhoop gehaald. 'De Ontspoking' is een wonderlijke, woordeloze presentatie van dans en muziek. Met de missie dat kinderen recht hebben op dans van het hoogste niveau heeft de Stilte zich ontwikkeld tot pleitbezorger van volwaardige kunst voor kinderen. Muziek mag daarbij niet achterblijven. Hoogwaardige dans en hoogwaardige muziek worden in deze theaterproductie vakkundig samengebracht.

Jubileum

Zonder geld en zonder netwerk ontstond het gezelschap in 1994, met Breda als standplaats. De behoefte te creëren vanuit een optimistisch wereldbeeld brengt in 1995 kinderen in het vizier. In 2000 wordt een eigen theater geopend. Structurele subsidies maakten in de loop der jaren verdere professionalisering en innovatie mede mogelijk. Dit jaar wordt dus het 25-jarig jubileum gevierd. Tot heden presenteerde het gezelschap ruim 5.500 voorstellingen en meer dan 12.000 workshops. In totaal gingen al 57 producties in première. Vanaf 2006 tot nu bezocht het gezelschap 40 landen op vijf continenten. Zodoende zijn ze uitgegroeid tot een wereldspeler op het gebied van de jeugddans.

Tickets

Bestel tickets à € 10,50 via de website: www.schouwburghengelo.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>