Foto:

Schenking LED-lampen aan Voedselbank

HENGELO - Onder het motto 'Duurzaam licht voor onze medemens' schonk het Apostolisch Genootschap uit Hengelo en Delden op 31 januari 135 LED-lampen aan de Voedselbank Midden-Twente. Een spontaan idee om iets voor hun medemens te betekenen leidde in de weken voor kerst tot een inzamelingsactie.

Philips schonk een aantal jaar geleden al eens LED-lampen aan de voedselbank. Zodoende kwamen de vrijwilligers bij het genootschap op het idee hier een vervolg aan te geven. De keuze voor LED-lampen heeft het genootschap bewust gemaakt vanuit de voor hen leidende principes: compassie en solidariteit met de medemens en daarnaast ook aandacht voor het milieu. Men heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan.

Humanistische idealen

Het Apostolisch Genootschap is een religieus-humanistische levensbeschouwing voor iedereen die bewust met zingeving bezig wil zijn. De leden van het genootschap geloven dat al het leven voortkomt uit één oorsprong en dat alle mensen gelijkwaardig zijn. En dat mensen de verantwoordelijkheid hebben zorgvuldig om te gaan met elkaar en de wereld die we delen. De organisatie telt in Nederland ongeveer 15.000 leden verspreid over 69 gemeenschappen.

Meer informatie
Zie ook www.apgen.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker