Foto:

Hengelo.nl in een compleet nieuw jasje

HENGELO - De vernieuwde website van de gemeente Hengelo is onlangs gelanceerd. Niet alleen de huisstijl is opgefrist, de navigatie is ook vernieuwd en de site heeft een duidelijke zoekstructuur gekregen. De toegankelijkheid is bovendien sterk verbeterd. Hengelo.nl is nu datagestuurd. Dat betekent dat het een klantgerichte website is met de informatie waar de gebruiker echt behoefte aan heeft.

Door analyses van zoekgedrag en pageviews is goed te zien welke pagina's interessant zijn voor inwoners, ondernemers en bezoekers. Juist die pagina's zijn tot in de puntjes verzorgd; de logica van de Hengeloër staat dus voorop. De meest gezochte pagina's hebben een prominente plek op de homepage. Dit wordt het 'toptakenprincipe' genoemd dat tegenwoordig door veel gemeenten wordt toegepast.

Toegankelijkheid

Bij het ontwerp van de website is veel aandacht besteed aan digitale toegankelijkheid. De site is getest door een testgroep van ondernemers, inwoners en bezoekers van Hengelo. Ook mensen met een beperking hebben hun mening gegeven. De gemeente wil de website zo geschikt mogelijk maken voor mensen die niet (goed) kunnen zien of horen, moeite hebben met ingewikkelde teksten of bijvoorbeeld geen muis kunnen gebruiken.

Ontwikkeling gaat door

Het online team van de gemeente Hengelo analyseert de site regelmatig om alle informatie zo actueel mogelijk te houden. Dat betekent dat de website continue in ontwikkeling blijft en steeds verder wordt verbeterd. Hengelo.nl trekt jaarlijks rond de 550.000 bezoekers. Steeds meer mensen bezoeken de site via hun smartphone. De website is daarom geoptimaliseerd voor gebruik op alle schermen/apparaten.

Ontwerp en techniek

Het webdesign is - net als de nieuwe gemeentelijke huisstijl - afkomstig van ontwerpbureau Creative Bastards. De nieuwe website is betrouwbaar en gemaakt met gebruiksvriendelijke en toekomstbestendige techniek. Het oude ontwerp was inmiddels ruim 11 jaar oud en voldeed niet meer aan de hedendaagse eisen. Deze broodnodige upgrade betekent zodoende een grote verbetering voor de service richting de Hengelose burger.

Meer berichten
 
Auto zoeker