Foto:

Historisch wandelen

HENGELO - Hebt u altijd al meer willen weten over de binnenstad van Hengelo? Loop dan op zondag 2 februari mee met de boeiende, gezellige en gevarieerde stadswandeling.

Ontdek waarom Hengelo is zoals het is. Ervaar hoe bijzonder de geschiedenis van de stad is. Circa 200 miljoen jaar geleden golfde op de plaats waar Hengelo nu ligt nog de zee. Dit verklaart de aanwezigheid van zout in de bodem en de latere zoutindustrie. Er is hier bovendien een menselijke schedelkap gevonden van circa 4.500 jaar oud.

Route
De wandeling start om 14.00 uur bij het Wilmink van Benthemhuis, de vroegere patriciërswoning (tegenwoordig hoofdgebouw van Museum Hengelo) aan de Beekstraat 51. Vervolgens voert de tocht van ongeveer anderhalf uur u onder andere langs Café 't Neutje (het oudste café in Hengelo), het dr. Poolhuis (woning van de eerste huisarts van Hengelo), de Waterstaatskerk (met zijn unieke hoofdtoegang met Ionische zuilen), Herberg de Tol, en brengt u dan richting Huys Hengelo. Daarna wandelt u langs het kantoorgebouw van de vroegere HEEMAF, ook wel de Locomotief genoemd, het Lambooyhuis (jarenlang de woon- en werkplaats van kunstschilder Theo Wolvecamp die lid was van de Cobra-groep), het Stadhuis (een voorbeeld van de Delftse school, aangevuld met Italiaanse en Scandinavische invloeden) en de Lambertusbasiliek. Bij terugkomst in het museum staat de koffie klaar.

Kosten
Deelname kost € 5,00. Kinderen tot en met 5 jaar: gratis, 6 tot en met 12 jaar: € 2,00. Donateurs: € 2,50. Vooraf aanmelden is niet nodig. Neem ook eens een kijkje op: www.museumhengelo.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker