Foto:

Spelers van het G team van HTTC Vitesse 35 succesvol

LOPPERSUM/HENGELO - De Boshal in Loppersum was drie dagen lang het tafeltennismekka van Groningen met de Groninger Kampioenschappen. Op 18 januari kwamen de G-tafeltenissers van HTTC Vitesse uit Hengelo in actie.

's Morgens werden er eerst de Unified wedstrijden gespeeld waarbij een G tafeltennisser het dubbelspel met een speler uit de gewone competitie speelde. De beleving waarmee in de Lopster sporthal wordt gespeeld kun je alleen maar hartverwarmend noemen. Al gold voor de een dan ook dat meedoen belangrijker was dan winnen, er werd af en toe fel gestreden, omdat de rijkelijk gevulde prijzentafel wel heel aanlokkelijk was.

Hoogtepunt
Zonder ook maar iemand te kort te doen, kan men het toernooi van de G-sporters toch wel als een van de hoogtepunten van het driedaags toernooi bestempelen. De gedrevenheid waarmee er werd gestreden, het fanatisme en het enthousiasme, het was er allemaal. "We kunnen niet allemaal winnen", sprak deelnemer Hessel Raatjes die in zijn categorie als derde eindigde. Marten Jonker uit Haren had zijn dag ook niet, maar werd in de kantine wel luidkeels toegezongen omdat hij zijn verjaardag nog maar net had gevierd. "Dat is ook hartstikke mooi", luidde het commentaar van de Harener.

Iedereen doet mee
Beide jongens vertegenwoordigden Stichting De Brug, die bij monde van Feike Tuinhof nog maar weer eens benadrukten dat het zeer belangrijk is dat G-sporters ook de kans krijgen om te laten zien wat ze in huis hebben. 'Als je het al zo mag noemen, zou je kunnen stellen dat sporters zonder een verstandelijke handicap een voorbeeld aan deze mensen kunnen nemen. Het enthousiasme spat er af', aldus Tuinhof. De conclusie was dan ook gerechtvaardigd dat een dergelijke klasse eigenlijk aan elk toernooi vastgeknoopt zou moeten worden.

Meer berichten