Foto:

Stichting Kunsten op Straat heeft grote ambities

DIEPENHEIM - De stichting Kunsten op Straat heeft haar nieuwe, grote ambities gepresenteerd aan vertegenwoordigers van de werkgroepen van plaatsen die afgelopen jaren deel uitmaakten van de (inter)nationale straattheaterfestivals in Overijssel.

Onderdeel van de nieuwe koers is het concept "Theaterstoet": een internationaal straattheaterfestival dat in het pinksterweekend rondreist. De stoet doet vier steden in Overijssel aan, onder andere Enschede en Zwolle. Met twee andere steden is de stichting nog in gesprek. Het publiek kan rekenen op grote acts die een onuitwisbare indruk achterlaten. Het zijn allemaal internationale groepen met voorstellingen die nog niet eerder in Nederland zijn getoond.

Heimland
De stichting organiseert sinds twee jaar het bijzondere festival Heimland in Diepenheim. Daar zijn in het laatste weekend van juli 60 voorstellingen op originele buitenlocaties te zien. Alle voorstellingen zijn gedeeltelijk of geheel gemaakt in de theaterwerkplaats van Diepenheim. Gedurende het gehele jaar doen (inter)nationale theatermakers deze werkplaats aan om een voorstelling te maken. Ze werken daar tijdelijk en verblijven in de bijbehorende appartementen. Deze faciliteit is uniek in Nederland en biedt enorm veel kansen om het cultuuraanbod in Overijssel en Nederland te verrijken.

Toekomst
De stichting blijft ook in de toekomst de diverse evenementen met haar ervaring en netwerk ondersteunen, zodat intieme, unieke en verrassende straattheateracts kunnen blijven bestaan. Kunsten op Straat hoopt te kunnen rekenen op financiële steun van de provincie en van landelijke fondsen om haar vooruitstrevende ambities te kunnen realiseren. Zie voor het laatste nieuws: www.kunstenopstraat.nl.

Meer berichten