Foto:

Textiel Festival Twente

BORNE – Het Textiel Festival Twente kan van start. Afgelopen week werd de stichtingsakte van de stichting 'Cultuur in Twente' in Borne getekend onder toeziend oog van de notaris Ellen Oonk. Doel van het Textiel Festival Twente is om Twente op de kaart te zetten als culturele regio met een grote diversiteit aan instellingen en activiteiten.

Het Textiel Festival Twente zal in de loop van 2020 van start gaan. Het wordt een cultureel festival met activiteiten in heel Twente met het thema textiel. De stichting roept iedereen op zich te melden die verbinding voelt met het thema textiel en een bijdrage te leveren in de vorm van een activiteit, kunst, tentoonstelling, voorstelling of anderszins. Wie zich aanmeldt wordt op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen en deelname. Vanuit de centrale organisatie zullen alle deelnemers ondersteund worden met onder anderen een groots opgezette PR.

Samenwerking
De stichting 'Cultuur in Twente' en het Textiel Festival Twente zijn een initiatief van 8 samenwerkende Twentse musea: Oyfo Techniekmuseum Hengelo, Museum Bussemakershuis Borne, De Museumfabriek Enschede, Museum Wonderrijck Natura Docet Denekamp, Rijksmuseum Twenthe Enschede, Stichting Oldenzaalse musea, het Rijssens Museum en het Stadsmuseum Almelo. De stichting is opgericht om de gezamenlijke belangen van culturele organisaties in Twente te behartigen en samenwerking tussen de partijen te bevorderen. Daniëlla van der Stelt uit Oldenzaal is aangesteld als projectleider en heeft ondertussen al het nodige voorwerk gedaan voor dit project.

Meer informatie
Meer informatie over Textiel Festival Twente of opname in de database voor belangstellenden? Mail met Daniëlla van der Stelt, projectleider Textiel Festival Twente, d.vanderstelt@palthehuis.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker