Foto:

Parkeerterrein Kloosterhof geopend

HENGELO - Het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof, gelegen tussen het stadhuis en winkelcentrum Thiemsbrug, is afgelopen week officieel in gebruik genomen. Met de opening van het nieuwe parkeerterrein zijn ook de werkzaamheden aan de Deldenerstraat afgerond.

Op het nieuwe parkeerterrein Kloosterhof is ruimte voor ruim 100 auto's. Parkeren op het Burgemeester Jansenplein is daarmee verleden tijd. Met de oplevering van het parkeerterrein komt een einde aan de eerste fase van de werkzaamheden aan de Deldenerstraat én de openbare ruimte van de Lange Wemen. Begin februari volgt de beplanting nog. Daarnaast komen er nog oplaadpalen voor elektrische voertuigen. Wanneer dat gaat gebeuren is nog niet bekend.

Gesloten binnenstad
Het parkeerterrein op het Burgemeester Jansenplein is nu opgeheven. Daarmee wordt dat deel van de binnenstad ook autovrij en kan de aanleg van het evenementenplein starten. Het plein wordt met warmrode stenen en groen net zo sfeervol ingericht als de Enschedesestraat. De sloop van de oude panden, waar vroeger speelgoedwinkel Mickey zat, vindt waarschijnlijk nog dit kwartaal plaats. Daar komt in de loop van 2020/2021 de horecawand voor terug. De werkzaamheden aan het evenementenplein duren tot ongeveer mei/juni 2020.

Veel werk
In augustus 2019 startte aannemer Roelofs met het herinrichten van het wegdek van het kruispunt Thiemsbrug. Er zijn extra rijstroken aangelegd die toegang tot het nieuwe parkeerterrein geven. Verder werd de rijbaan, het fietspad én de riolering aangepakt. Begin december werd de weg weer geopend voor verkeer. Alleen de afslag naar parkeerterrein Kloosterhof was nog afgesloten. Die afslag is vanaf nu gebruiksklaar. In 2020 staat de volgende fase van de Deldenerstraat op de planning. De verwachting is dat de werkzaamheden tussen kruising Geerdinksweg/Weideweg en de Tuindorpstraat in het tweede kwartaal van 2020 starten. De aannemer die dit gaat aanpakken is nog niet bekend. Met het Actieplan is in 2017 een document opgesteld waarin een samenhangende aanpak voor de binnenstad is geschetst. Dit in samenwerking met de SCH, SVH en Hengelo Promotie.

Meer berichten
 
Auto zoeker