De timmerindustrie heeft de toekomst

RIJSSEN – Thijs Tiehuis is leerling bij Bouwgilde Vakademy en heeft bewust gekozen voor de Timmerindustrie. 'Ik heb altijd al iets willen doen met m'n handen." Hij volgt de opleiding Montagemedewerker Houttechniek. 4 dagen in de week werkt hij bij Timmerfabriek De Mors, één dag in de week gaat hij naar het ROC, óók aan de Reggesingel in Rijssen.

Wedden dat je om je heen nu één, twee, drie, nee zeker vier dingen van hout ziet? Hout is overal. Hout is de toekomst, is duurzaam en slaat CO2 op. "Ik twijfelde tussen werken in de bouw, maar ik vind het werken in de timmerindustrie mooier. En binnen werken is vooral in de winter perfect", zegt Thijs lachend. "Het is mooi hoe je van een ruw stuk hout iets moois kunt maken." Kiezen voor de Timmerindustrie betekent kiezen voor een zekere toekomst. In één van de vriendelijkste sectoren in de bouw. Schoon, droog en veilig. Voor doeners die het leuk vinden om te werken met computers en moderne machines. 

Bouwgilde Vakademy leidt op voor de beroepen in de bouw of timmerindustrie (BBL-niveau 2 of 3) en werkt samen met het ROC van Twente en het bedrijfsleven. Bouwgilde: voor het bouwtalent van morgen! De komende jaren heeft de branche heel veel vakmensen nodig. 

Benieuwd hoe het opleidingscentrum van Bouwgilde Vakademy er uit ziet? Kom dan naar de open dagen op vrijdag 24 van 15.00 tot 20.00 uur en zaterdag 25 januari van 10.00 tot 14.00 uur aan de Reggesingel 52 te Rijssen!

Meer berichten