Foto:

Julia Wilms schaatst 200 kilometer voor KIKA

HENGELO - Julia Wilms (18) uit Hengelo schaatst op 21 januari de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee in Oostenrijk.

Bij gebrek aan natuurijs in Nederland wordt dit alternatief voor de Friese Elfstedentocht al vele jaren in de laatste weken van januari (soms begin februari) georganiseerd. De Hengelose Julia Wilms wil door deze barre tocht van 200 kilometer te schaatsen zoveel mogelijk geld inzamelen voor KIKA. Deze stichting financiert onderzoek naar kinderkanker om behandeling te verbeteren, de kansen op genezing te verhogen en een hogere kwaliteit van leven te realiseren op latere leeftijd. Elke drie dagen sterft er in Nederland een kind aan kanker. Dit moet en kan beter!

Dagelijkse strijd
Julia biedt KIKA de helpende hand door 200 kilometer te gaan schaatsen. Tussen 07.00 en 19.00 uur zal ze tot het uiterste gaan om deze ijzige tocht te volbrengen. Een tocht die zal vragen om doorzettingsvermogen, het wordt een strijd met haar zelf, met de limieten van haar lichaam. Voor Julia is het één dag, maar voor kinderen met kanker en hun families is er sprake van een dagelijkse strijd. De dagelijkse strijd om beter te worden. Bied Julia en KIKA een helpende hand in de strijd. Door ieders individuele inzet kunnen we de strijd blijven voortzetten voor een wereld waarin kinderen kankervrij zijn. Scan de QR-code om te doneren.

Meer berichten