Foto: Martin Meijerink

Indrukwekkende stille tocht voor overleden Chantal

HENGELO - De 27-jarige Chantal die afgelopen kerstavond werd doodgestoken is massaal herdacht tijdens een stille tocht op 12 januari.

De Almelose Chantal kwam in de nacht van 24 op 25 december om het leven na een steekincident, net buiten het centrum van Hengelo. Een gebeurtenis die veel indruk maakte op inwoners van Hengelo, zo bleek uit de opkomst voor de stille tocht die was georganiseerd om haar te herdenken. Het slachtoffer was bij velen bekend vanwege haar werk bij Grand-Café De Twee Wezen, maar er liepen ook veel sympathisanten mee die Chantal niet persoonlijk kenden. De tijd waarin het misdrijf plaatsvond is wat veel mensen heeft geraakt, zo vlak voor de feestdagen.

Toespraken
De stille tocht afgelopen week werd geleid door de ouders van Chantal samen met burgemeester Sander Schelberg. Nadat de menigte zich had verzameld bij het Prins Bernhardplantsoen en richting De Twee Wezen liep, werd daar een minuut stilte in acht genomen. De stoet eindigde bij de plek waar Chantal om het leven kwam, bij de Hampshire. Chantals vader en moeder hielden beide een emotionele toespraak, gevolgd door burgemeester Schelberg die z'n ongeloof uitte. "Waarom gebeurt dit überhaupt? Waarom doet een mens een ander mens zoiets afschuwelijks aan?" Ook andere Hengelose horeca-gelegenheden toonden hun medeleven voor de 27-jarige collega. Zij hielden gezamenlijk een minuut stilte om klokslag 20.00 uur.

Meer berichten
 
Auto zoeker