Foto:

Expositie Kind Onder Vuur

BORNE - De tentoonstelling Kind Onder Vuur is dinsdag geopend in het Kulturhus Borne. Het gaat om een expositie in het kader van de herdenking 75 jaar bevrijding. De opening werd verricht door Roy de Witte, gedeputeerde provinciale staten Overijssel, en de heer Gerard van den Hengel, waarnemend burgemeester van Borne.

In deze tentoonstelling gaan getrainde Rode Kruis vrijwilligers met kinderen in gesprek over humanitair oorlogsrecht; over verboden wapens en kindsoldaten. Op die manier betrekken zij onze jeugd bij leeftijdgenootjes elders, die in heel andere omstandigheden opgroeien. En creëren ze begrip voor en besef van de waarde van leven in vrede en veiligheid.

Samenwerking
Het Rode Kruis organiseert deze expositie in samenwerking met de Twentse bibliotheken die daarnaast ook speciale activiteiten rondom 75 jaar bevrijding organiseren, en met het Memory museum in Nijverdal, waar het Rode Kruis een permanente tentoonstelling heeft. De tentoonstelling zal te zien zijn in de bibliotheken van Borne, Oldenzaal, Enschede, Denekamp, Almelo en Haaksbergen. En in Nijverdal in het memorymuseum en in Hengelo in de Gieterij. Tot nu toe hebben zich in totaal al bijna 180 scholen aangemeld, met meer dan 4200 leerlingen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar. Sinds de bevrijding, 75 jaar geleden, zijn in Nederland vele generaties opgegroeid in vrede, veiligheid en toenemende welvaart. Helaas zijn er, na al die jaren, nog steeds gewapende conflicten elders in de wereld, waar met name kinderen onder lijden. Wereldwijd zijn er 38 miljoen kinderen op de vlucht voor oorlog en geweld. Voor hen is vrede en veiligheid niet vanzelfsprekend. Het Rode Kruis vindt het belangrijk om een besef van vrede, veiligheid en menslievendheid door te geven aan onze kinderen.

Meer berichten
 
Auto zoeker