Foto:

Nieuwe Stadsprins Hengelo bekend

HENGELO - Remond Sterrenburg is donderdag 2 januari tijdens de informele opkomst gepresenteerd als 70-ste Prins van de HCV de Windbuul'n, Stadsprins van Hengelo bij de Raad van 11, Oud-Prinsen en Bestuursleden.

Op vrijdag 3 januari 2020 kwam er eindelijk tijdens de formele opkomst een eind aan alle geheimzinnigheid toen het doek viel in de stampvolle Residentie der Windbuul'n; Club Merlijn te Hengelo. Remond is sedert een paar jaar actief lid van de Windbuul'n en de Raad van 11 en was dan ook zeer vereerd toen hij door de keuzecommissie gevraagd werd om zich beschikbaar te stellen als 70-ste Hoogheid. Om binnen korte tijd op te komen als Prins van de Windbuul'n moet er veel in korte tijd gebeuren.

Veel steun
Het was Remond niet gelukt om alles voor elkaar te krijgen zonder de geweldige hulp van zijn ervaren adjudanten en hun partners, de hofdames. Zonder hun tijd en energie had Remond nu niet als Prins gestaan waar hij nu staat. Remond's adjudanten Wilco Ellenbroek en Marc Bartelink zijn beiden eerder Prins geweest en kennen dan ook de kneepjes van het vak. Buiten de vriendschap van dit Trio om is dit wel een fijne bijkomstigheid voor onze Hoogheid. Het motto van Remond als Stadsprins is "Met verf, en met kleur, komen wie dit joar wa deur". Remond is zich er terdege van bewust dat hij om ook daadwerkelijk een knalfeest te bouwen de leden van HCV de Windbuul'n en de zusterverenigingen hard nodig heeft.

Over Remond
Remond's roots liggen in Hengelo. Hij is hier 50 jaar geleden geboren en op 30-jarige leeftijd getrouwd met Petra Prins. Remond kan letterlijk zeggen dat deze Prins getrouwd is met een Prins. Remond en Petra zijn samen de trotse ouders van twee zonen, Keanu (19) en Reace (17). Het grootse gros van dit gezin is actief betrokken bij de vereniging HCV de Windbuul'n. Zo zit Remond bij de Raad van 11 en is actief bij de wagenbouw. Petra zet zich bij de versieringscommissie in en zoon Keanu is lid van de Jongerenraad. Helaas is zoon Reace nog niet besmet met het carnavalsvirus. Wel is hij trots op zijn vader die Stadsprins is en probeert waar mogelijk te ondersteunen tijdens het carnaval.

Meer berichten
 
Auto zoeker