Foto:

Benefietconcert Stolpersteine

DIEPENHEIM - Op maandag 23 maart worden door de Duitse kunstenaar Gunter Demnig elf Stolpersteine in Diepenheim geplaatst ter nagedachtenis van de Diepenheimse Joodse slachtoffers van het naziregime.

Om geld in te zamelen voor het laten plaatsen van deze Stolpersteine organiseert de werkgroep Stolpersteine Diepenheim een benefietconcert. Dit concert zal worden gegeven op zondag 1 maart om 20.00 uur in Herberg de Pol te Diepenheim, met medewerking van onder andere Trio C tot de Derde en de Diepenheimse pianist Pieter Grimbergen.

Trio C tot de derde
Het Amersfoortse Trio C tot de Derde wordt gevormd door Carel den Hertog (viool), Coos Lettink (accordeon) en Caspar Terra (klarinet). Dit trio speelt klezmer, balkan- en zigeunermuziek. Al improviserend geven ze met hun eigenzinnige vertolkingen vaak bijzondere en onverwachte wendingen aan deze traditionele melodieën. Hiermee creëren deze muzikanten een eigen en uniek geluid. Pieter Grimbergen is een internationaal vermaarde concertpianist, die frequent optrad in het binnen- en buitenland en vele TV- en radio-opnames heeft gemaakt. Pieter genoot zijn opleiding bij de Franse pianiste Daniele Dechenne aan het Conservatorium van Amsterdam. Na deze opleiding studeerde Pieter kamermuziek in Parijs bij de Amerikaanse pianist/componist Noel Lee. Ook studeerde hij bij de pianist Claude Helffer.

Kaarten
Kaarten voor dit benefietconcert à 15 euro per stuk zijn verkrijgbaar via www.diepenheim.nl of in Herberg de Pol. Op de site staat ook meer informatie. De werkgroep Stolpersteine Diepenheim maakt onderdeel uit van Stichting Kunstmoment Diepenheim. Mocht u de werkgroep met een bijdrage willen ondersteunen, dan kan dat op rekeningnummer NL05RABO0122004043 t.n.v. Stichting Kunstmoment Diepenheim, o.v.v. Stolpersteine Diepenheim.

Meer berichten