Foto:

Lintje voor Gerrit Wessels

HENGELO - Afgelopen zondag 5 januari reikte burgemeester Sander Schelberg een Koninklijke onderscheiding uit aan de heer Gerrit Wessels. Dit gebeurde bij gelegenheid van de nieuwjaarsreceptie van buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd aan de Anthoniusstraat.

Gerrit Wessels (69), een geboren en getogen Hengeloër, is vanaf 1980 onafgebroken vrijwilliger bij buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd. In 2020 is hij al 40 jaar in hart en nieren betrokken bij het speeltuingebeuren in zijn wijk.

Veelzijdig inzetbaar
Hij begon als muzikant bij de Drumfanfare Hengelo, dat tot medio 2017 onderdeel was van De Jeugd. Hier bleef het echter niet bij; hij werd vrijwilliger als barman, klusjesman, adviseur en regelaar van allerlei werkzaamheden bij de vereniging. Hij was onder meer betrokken bij het ophalen van oude kranten, bij de inkoop van dranken en snacks en verhielp technische storingen in de speeltuin en aan het gebouw. De heer Wessels was ook 25 jaar lang de organisator van het Sinterklaasfeest en de optocht door de wijk Berflo Es. Daarbij was hijzelf de Goedheiligman en speelde ook de drumfanfare een rol. Met zijn ploeg Pieten verzorgde hij als Sinterklaas ook vele huisbezoeken. De opbrengst van deze huisbezoeken en van het ophalen van kranten kwamen ten goede aan de vereniging.

Vakantiespelen
Bij de vakantiespelen van De Jeugd in voorjaar, zomer en herfst is de heer Wessels fulltime aanwezig als vrijwilliger en medeorganisator. Hij zorgt voor de opbouw van de speeltoestellen en zwembaden en houdt toezicht. Deze weken - waarbij hij steeds voor De Jeugd beschikbaar is en er in de speeltuin honderden kinderen zijn - beschouwt hij als zijn vakantie. Geen klus was en is hem te veel. Alles wordt verricht en geregeld tot aan bemiddeling bij zijn voormalige werkgever AKZO voor sponsoring van verf om het buurtcentrum op te knappen.

Bescheiden
Ook was hij van 2002 tot 2013 voorzitter en van 2013 tot heden vicevoorzitter. Door zijn inzet en de manier waarop hij anderen motiveert én met zijn humor zorgt Gerrit Wessels voor een plezierige sfeer. Hij is bescheiden en dienstbaar aan de gemeenschap. Voor de vereniging is hij van onschatbare waarde. Genoeg redenen om hem de Koninklijke onderscheiding op te spelden. Tijdens de receptie werden, naast de heer Wessels, ook enkele andere leden van de vereniging benoemd tot erelid, als dank voor hun lange steun aan buurt- en speeltuinvereniging De Jeugd.

Meer berichten
 
Auto zoeker