Foto:

Hengelo past parkeertijden aan

HENGELO - Hoewel het de bedoeling was om met ingang van het nieuwe jaar de nieuwe parkeertijden in te voeren voor parkeerzones in Hengelo, stuitte de gemeente vrijwel direct op vertragingen. Toch zijn de parkeertijden aangepast per 8 januari.

Vanaf dit jaar hanteert de gemeente een iets vriendelijker parkeerbeleid voor betaald parkeren. Er hoeft alleen nog betaald te worden van 09.00 tot 18.00 uur op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag. Op de donderdagen geldt betaald parkeren tot 21.00 uur vanwege koopavond en op zaterdagen betaalt men van 09.00 tot 17.00 uur. Hiermee bespaart men een uur op de parkeertijd ten opzichte van de vorige regeling, toen er nog tot 19.00 uur betaald moest worden.

Vertraging
De gemeente start het jaar helaas direct met een teleurstellende mededeling. Het is niet gelukt om de parkeerautomaten vanaf 1 januari in te stellen op de nieuwe regels. Deze klus werd afgelopen woensdag alsnog uitgevoerd, waardoor mensen een week extra te maken hebben gehad met het vorige parkeerbeleid bij het afrekenen van hun kaartje.

Geld terug
Via de gemeentelijke website en Facebookpagina liet de gemeente weten dat het in deze dagen was toegestaan om een parkeerticket af te rekenen tot maximaal 18.00 uur. Wie toch dat uur extra heeft betaald kan dit bedrag terugvorderen bij de gemeente. Hiervoor dienen ze het bewijs van betaling aan te leveren, en in een mail naar gemeente@hengelo.nl aan te geven welke straat de auto geparkeerd stond, op welke datum dit was, hoe lang er geparkeerd is, het automaatnummer, bankrekeningnummer en een telefoonnummer.

Centrum
Het parkeerbeleid in Hengelo is al langere tijd een heet hangijzer. Vooral de ondernemers in het centrum vinden het betaald parkeren een doorn in het oog. De versoepeling van het parkeerbeleid zou moeten leiden tot een beter bereik van de binnenstad. Men hoopt dat dit de levendigheid van het centrum ook ten goede zal komen en daardoor de horeca en lokale ondernemers meer kansen zal geven om zich te ontwikkelen.

Meer berichten
 
Auto zoeker