Zeer geslaagde 35e editie van Auni-toernooi

HENGELO - Er kan weer worden teruggekeken op een zeer geslaagde editie met een sterk deelnemersveld, goed voetbal, volle tribunes, goede organisatie, Fair-Play en gezelligheid. Ook de 35e editie van het multicultureel Auni-zaalvoetbaltoernooi, dat op 28 december werd gehouden, was weer een groot succes! De deelname van de damesteams was ook zeer geslaagd. Kampioen is geworden El Ninios uit Amsterdam, dit voor de derde keer. Ze stonden in de grote finale tegenover titelverdediger FC Posof uit Hilversum. De beginaftrap van het 35e Auni-Toernooi werd voor de 9e keer achtereenvolgens verricht door de grote kleine man achter de schermen, Emre Kandemir. Hij is de 15-jarige zoon van de organisator.

Het spel was weer van zeer hoog niveau, de belangstelling van het publiek was de gehele dag groot en natuurlijk stond Sportiviteit en Respect weer voorop en was de gezelligheid en de sfeer in de sporthal grandioos. Ook dit jaar waren er vele prominente spelers te bewonderen die elders spelen op BVO en Topdivisie veld/zaalvoetbal niveau, bekende straatvoetballers, verschillende internationals en nog vele anderen. In de eerste pauze was er een spectaculair optreden van sportvereniging H.G.V. uit Hengelo. Hierna volgde de loting van de kwartfinaleronde verricht door Claudio Bruggink, wethouder sport gemeente Hengelo en Carmen ter Horst namens de damesteams. Carmen nam de plaats in van ons Mystery Guest Guus Hiddink. Hij heeft op het laatste moment helaas moeten afzeggen vanwege een onverwachte reden. Vervolgens was de finalewedstrijd tussen de damesteams Tricolores uit Hengelo en Noppen&Naaldhakken uit Diepenheim. Het was een mooie en spannende wedstrijd. De wedstrijd eindigde in een 0-0 gelijkspel. Ook de verlenging bleef zo. Het nemen van strafschoppen moest de doorslag geven. Tricolores bleek daarin de sterkste en werd kampioen 1e Auni-Dames editie.

Eindstand dames
1 Tricolores
2 Noppen&Naaldhakken
3 The Reds uit Hengelo
4 SC Barbaros dames uit Hengelo
Tot beste speelster bij de dames is gekozen Quinty Stokkentre van The Reds uit Hengelo en tot beste keepster bij de dames is Lisa Klein Braskamp van Noppen&Naaldhakken uit Diepenheim verkozen.

Kwartfinale
Daarna volgde de aftrap van de kwartfinaleronde. Deze werd verricht door Emre Kandemir samen met ons 'Special Guest' Hicham Ziyech (hij is de broer van Ajaxied Hakim). In de tweede pauze was er een leuk dansoptreden van de kleine meiden Rana (8), Elanur (11) en Yaren (9); als The Big Girls. Vervolgens was er een vermakelijke voorwedstrijd tussen de JO16 juniorenteams Emre's All Stars tegen SC Enschede. Uitslag: 3-1. Na afloop kregen beide teams een grote beker uitgereikt en ieder spelertje werd onderscheiden met een gouden medaille. Er was verder een randprogramma voor de kleintjes met clown, schmink, ballonvouwen en de mascotte van Preston Palace; Alice. De kwartfinalewedstrijden werden in erg hoog tempo gespeeld met zeer attractief en goed voetbal. Het publiek werd kostelijk vermaakt met vele hoogstandjes. De sportiviteit en respect voor elkaar stond zoals altijd ook nu weer voorop. Van de 24 teams die deelnamen aan het toernooi, kwamen de volgende 12 teams verder tot de volgende rondes.

Finale
De grote finale werd gespeeld tussen titelverdediger FC Posof uit Hilversum en El Ninios uit Amsterdam. Het waren twee technisch sterke teams die tegenover elkaar stonden met zeer balvaardige topspelers. El Ninios kwam op een 2-0 voorsprong en even later bracht FC Posof de stand op 2-1. Maar El Ninios voerde de druk op en besliste de wedstrijd in hun voordeel met 6-1. In de voorronde had niemand gedacht dat El Ninios kampioen zou gaan worden, want ze overleefden de voorrondes maar net en als één van de twee beste derdes gingen ze met moeite over tot de volgende rondes. Ze kwamen in de loop van het toernooi op gang. De sporthal was helemaal gevuld met enthousiaste toeschouwers en het werd een zeer aantrekkelijke en spannende finale. El Ninios won de finalewedstrijd met 6-1. Tot de 2-1 ging de wedstrijd gelijk op.

Einduitslag
 1 El Ninios (Amsterdam)
 2 FC Posof (HIlversum)
 3 Team Potlood (Steyl)
 4 FC Harderwijk (Harderwijk)
 5 FC Zsa Zsa (Hengelo)
 6 E Zorgt (Arnhem)
 7 TCPM-Stars (Hengevelde)
 8 FC Frohindengroip (Hengelo)
 9 Suryoye Baradeus (Hengelo)
10 Beydillispor (Utrecht)
11 Deventer FC (Deventer)
12 AZC/AMV Almelo (Almelo)

De Fair-Play Cup is gewonnen door FC Frohindengroip uit Hengelo. Tot de beste speler van het toernooi is gekozen Stan Nijhuis van FC Zsa Zsa Su uit Hengelo. Stan is oud-speler van FC Twente en PEC Zwolle, nu komt hij uit voor zaterdag hoofdklasser DETO. Alpay Yüzgec van El Ninios uit Amsterdam werd verkozen tot de beste keeper. Alpay is keeper van zaalvoetbal eerste divisionist ZVV Ede en is tevens Turks zaalvoetbal-international. De topscoordertrofee is gewonnen door Robert Wilens van TCPM-Stars uit Hengevelde. Hij is speler van Achilles'12 Hengelo. Zowel de speler, keeper als de topscoorder van het toernooi kregen een speciaal gegraveerd glazen trofee aangeboden.
De 36e editie van het Auni-Toernooi zal plaatsvinden op zondag 27 december 2020 (datum o.v.b.).

Meer berichten