Foto:

De Twentse Zorgcentra al op zoek naar vakantiekrachten

HENGELO - De meeste Twentenaren zitten momenteel al weer aan de oliebollen. Maar bij De Twentse Zorgcentra kijken de planners al weer vooruit naar het komende jaar. Specifiek, het werven van vakantiekrachten voor in de zomer. Dit blijkt namelijk steeds lastiger.

Hoewel het nu midden in de winter is, is DTZC al druk bezig met de planning. Vakantiekrachten zijn van groot belang om de organisatie ook in de zomerperiode draaiende te houden. Naast dat veel vast personeel met vakantie is, zijn er ook minder vrijwilligers die ondersteunende taken op zich kunnen nemen. Het resultaat: er komt (te) veel terecht op de resterende schouders. Het is steeds lastiger om goede vakantiekrachten te vinden voor de ondersteuning in de zomerperiode. Daarom gaat De Twentse Zorgcentra op een nieuwe manier vakantiekrachten werven en voorbereiden op de zomerperiode. Vorige week vrijdag werd de aftrap gegeven voor een nieuwe campagne. Een afvaardiging van het Flexplein van DTZC was te vinden op de Oude Markt in Enschede. Hier gingen de in het groen gehulde medewerkers in gesprek met mensen die potentieel interesse hebben in vakantiewerk bij DTZC.

Insteek
Er wordt gezocht naar enthousiaste nieuwe medewerkers die een (bijna) afgeronde zorggerelateerde of agogische opleiding hebben op minimaal niveau 3. In overleg is veel mogelijk. Flexibel werken via het Flexplein, doorstromen naar een vaste groep, een urencontract tussen de 6 en 36 uur of een contract voor onbepaalde tijd. Kortom, een brede groep mensen zou er aan de slag kunnen tegen passende voorwaarden. Nieuwe vakantiekrachten worden, voordat ze daadwerkelijk aan de slag gaan, tijdens een 'boost-camp' in het voorjaar klaargestoomd voor het werk. Tijdens deze door De Twentse Zorgcentra betaalde periode worden leuke activiteiten georganiseerd om vakantiekrachten kennis te laten maken met de organisatie en de cliënten. Ook worden leuke prijzen zoals kaartjes voor festivals en andere evenementen weggegeven aan deze nieuwe medewerkers van De Twentse Zorgcentra. Wie interesse heeft kan contact opnemen met het Flexplein via flexplein@detwentsezorgcentra.nl.

Over DTZC
De Twentse Zorgcentra is de grootste aanbieder van zorg- en dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking in Twente. 2.000 cliënten maken gebruik van uiteenlopende vormen van zorg en dienstverlening, die geboden worden door 2.500 medewerkers en meer dan 600 vrijwilligers. Zie www.detwentsezorgcentra.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker