Foto:

Carintreggeland test met Google Home

HENGELO - Google Home wordt momenteel door Carintreggeland bij cliënten thuis getest. Het biedt mensen de kans om langer zelfstandig thuis te wonen en biedt gemak.

Zorghulpmiddelen als Google Home krijgen een steeds grotere rol in de zorg. Dit komt onder andere door de relatieve daling van het aantal mensen in de zorg en de groei van het aantal mensen dat zelfstandig wil wonen met diensten, zorg en ondersteuning.

Google Home
Google Home is een digitale assistent in de vorm van een kleine 'slimme' luidspreker. Mensen kunnen vragen aan de luidspreker stellen (Google Home) en opdrachten geven. Carintreggeland heeft het systeem de laatste maanden bij twee cliënten thuis laten uittesten. De eerste reacties zijn positief. De techniek is gemakkelijk en zeer gebruiksvriendelijk. Cliënten moesten even wennen aan de nieuwe assistent. Maar het biedt veel gemak. Zo helpt Google Home met het openen van gordijnen. En kan Google de slimme stofzuiger aanzetten. Het geeft cliënten bovendien een veilig gevoel omdat ze, voordat de deur geopend wordt, op het Google schermpje kunnen zien wie er voor de deur staat. Het vergemakkelijkt het leven en het vormt daarnaast een vraagbaak waar ze vragen aan kunnen stellen. Google praat bovendien met cliënten, zingt liedjes of leest gedichten voor.

Via De Ledenservice
Bent u geïnteresseerd in Google Home? De Ledenservice van Carintreggeland heeft met leveranciers afspraken gemaakt. Zij helpen u graag verder bij de aanschaf. De installatie is zo eenvoudig dat mensen Google Home over het algemeen met gemak zelf kunnen installeren. Natuurlijk ondersteunt de leverancier graag indien gewenst en kijkt mee naar de beveiliging van het netwerk en de wifi.

Meer berichten