Foto:

"Anders bekeken"

BORNE - Op woensdag 18 december: het maakproces en de vertoning van het filmproject "Anders bekeken" van de Videogroep Olst-Wijhe en het Theater Onbeperkt (een theatergroep voor mensen met en zonder beperking). Tevens open clubavond bij de Videoclub Borne.

Een jaar geleden raakte de Videogroep Olst-Wijhe betrokken bij het voorbereiden van het filmproject "Anders bekeken". De vraag om de opnamen voor de film en de montage te verzorgen kwam van Theater Onbeperkt uit Deventer. Ter gelegenheid van het 10-jarig jubileum van deze theatergroep voor mensen met en zonder een beperking, zou een speelfilm met hen gemaakt worden. In het scenario dat werd aangeleverd stond het omdraaien van wat 'normaal zijn' is centraal. Een verrassende keuze! We zien in de film een dorp dat wordt bewoond en draaiende wordt gehouden door mensen met een beperking. Als een huis leegkomt, dringt het langzaamaan door bij de dorpelingen dat het huis bewoond gaat worden door een ander soort mensen. Er ontstaat een actie om die mensen die anders zijn uit het dorp te weren.

De film
Regisseur van de film was theatermaakster Luisella Lai en voor de opnamen en montage zorgde de Videogroep Olst-Wijhe. Honderden spelers, figuranten, en andere vrijwilligers waren betrokken bij de totstandkoming van deze film. BN-er Johnny de Mol van TV-programma 'Down met Johnny' droeg bij door voor een belangrijke scène een filmploeg en een stuntteam aan te leveren. Maandenlang zijn we bijna dagelijks met het project bezig geweest. De film is uiteindelijk op 14 juni 2019 in première gegaan in de Deventer Schouwburg, twee volle zalen, met een prachtige Oscar-achtige entree van de spelers. De lengte van de film is 90 minuten geworden maar omdat we 'm ook geschikt wilden maken voor vertoningen op scholen en andere plekken is een kortere versie gemonteerd van 63 minuten. Dat is de versie die we in Borne zullen vertonen. Zie ook de trailer op https://www.youtube.com/watch?v=hORRe1AQ4CQ.

Clubavond
De clubavond wordt gehouden in onze gebruikelijke clublocatie: de ontmoetingsruimte De Fontein, Twijnerstraat 6 in Borne (achter de kapel van de Baptisten Gemeente, de ingang is aan de Ruwerstraat (rechts om de kapel heen lopen)). De aanvang van de avond op 18 december is 20.00uur (koffie vanaf 19.45uur, einde circa 22.00uur). Na deze clubavond houden ze ook de jaarlijkse kerstborrel. De kosten voor deze avond zijn (voor niet leden) slechts 5 euro (inclusief consumpties). Een mooie gelegenheid om kennis te maken met de Videoclub Borne! Voor meer informatie en/of opgave, mail naar lau@hopmans.demon.nl (of bel tel. nr. 06-41578278).

Meer berichten
 
Auto zoeker