Foto:

Feestelijke achtste editie van Hét Kerstdiner

HENGELO - De feestdagen komen er weer aan; voor veel mensen een gezellige tijd. Maar denk je eens in hoe dat voelt als je geen geld of gelegenheid hebt om kerst te vieren of als je eenzaam bent. Om daar iets aan te doen, organiseerden de initiatiefnemers van de Stichting Hét Kerstdiner acht jaar geleden een feestelijke middag met een kerstdiner.

Nog steeds verzorgen zij een gratis kerstdiner voor mensen die zij juist rond de feestdagen in het zonnetje willen zetten. Dit jaar is de compleet verzorgde middag en avond op zondag 15 december bedoeld voor ongeveer 250 volwassenen en 100 kinderen die zijn uitgenodigd via Humanitas Twente, De Zonnebloem Hengelo, Wijkracht en de Voedselbank Midden Twente. Tijdens Hét Kerstdiner kunnen de genodigden met elkaar genieten en toch een beetje kerstgevoel meekrijgen. Zo'n honderd vrijwilligers en veel sponsoren, bijna allemaal Hengeloërs, zijn bereid om de handen uit de mouwen te steken of te helpen middels een financiële ondersteuning of een bijdrage in natura.

Sfeervolle middag
De Brandweer Twente levert voor de tweede keer een geweldige bijdrage aan Hét Kerstdiner door de brandweerkazerne in Hengelo gratis ter beschikking te stellen. De gasten worden 's middags ontvangen in een tot sfeervol restaurant omgetoverde kazerne. De 16 hobbykoks van kookclub Proefverlof onder leiding van chefkok Luc Gesing koken ook dit jaar weer een feestelijk 4-gangenmenu. Dat doen zij in de keuken van het ROC van Twente, die ook gratis beschikbaar is gesteld. De middag start met een bingo met leuke prijzen en sfeervolle livemuziek. Voor de kinderen is er een apart programma. Zo mogen de kleinste kinderen een kijkje nemen in een echte brandweerauto en gaan de oudere kinderen naar het Techniekmuseum Heim. Tot slot is er natuurlijk Hét Kerstdiner.

Steentje bijdragen
Wie, in welke vorm dan ook, een steentje wil bijdragen aan Hét Kerstdiner, kan contact opnemen via stichtinghetkerstdiner@gmail.com. Ook suggesties voor nieuwe doelgroepen zijn welkom, evenals giften. Het rekeningnummer van de stichting is NL24RABO0195281381. Foto's en informatie zijn te vinden op www.stichtinghetkerstdiner.nl en https://www.facebook.com/Stichting-Het-Kerstdiner-730064200409574/.

Meer berichten