Foto:

Nieuwe bestemming voor de watertoren?

HENGELO - De monumentale watertoren in Hengelo moet een passende nieuwe bestemming krijgen. Huidig eigenaar Ter Steege Bouw Vastgoed zoekt nu een nieuwe gebruiker voor deze bijzondere plek.

Rondom de watertoren worden woningen gerealiseerd; zestien parkwoningen en acht vrije bouwkavels. Het watertorencomplex bestaat uit vijf Rijksmonumentale gebouwen: de watertoren, het pomphuis, de kolenschuur, het trafohuisje en verdeelstation. De watertoren zelf is bijna 30 meter hoog en heeft een waterreservoir met een inhoud van 300.000 liter. Het Rijksmonument is ontworpen door architect Jan Schotel, die meerdere watertorens in Nederland heeft ontworpen. De toren werd gebouwd in opdracht van de firma Stork en de Maatschappij tot waterverschaffing. Uiteindelijk kwam de locatie in handen van Vitens en in 2003 werd besloten om het watertorencomplex te sluiten. Na het sluiten van de watertoren kocht Ter Steege Bouw Vastgoed de toren en het omliggende gebied als ontwikkellocatie. Hier is onder andere MFA `t Berflo gebouwd.

Nieuwe invulling
De watertoren is een industrieel en bijzonder object. De mogelijkheden voor de watertoren staan open. Zo kan worden gedacht aan bed-and-breakfast, wonen, werken of atelier. Eigenaar Ter Steege wil de watertoren zorgvuldig een nieuwe invulling geven. Duurzaam, haalbaar, met behoud van de monumentale status en een aanvulling voor de wijk. Kijk voor meer informatie op: www.watertorenpark.nl.

Meer berichten
 
Auto zoeker