Foto:

Column: Wie helpt Eric?

HENGELO - De laatste maanden tref ik Eric op de zaterdagmiddag bij Riekie aan de stamtafel restaurant Nationaal. Met Eric is wat aan de hand, dacht ik toen ik hem voor het eerst ontmoette.

Ik moest mij echt concentreren wilde ik hem volgen in zijn betoog. Eric is een man van middelbare leeftijd, een inwoner van Hengelo, een medeburger met meerdere aangeboren beperkingen. Eric probeert al weken aandacht van mij te krijgen, maar ik ben geen deskundige op het gebied in omgaan met mensen met aangeboren beperkingen. Dus kan ik alleen maar luisteren en mogelijk zoeken naar die deskundige of instelling die Eric kan helpen in de wereld die volgens hem geen aandacht aan hem wil schenken.

Afgelopen zaterdag kreeg ik het echt met hem te doen. "Jij luistert wel naar mij maar jij doet ook niets voor mij". Die uitspraak kwam goed bij mij aan. Dit weekend bleef Eric maar door mijn hoofd spoken. Eric een in Hengelo wonende man van middelbare leeftijd, een bijzondere medeburger van u. Eric is geboren met meerdere aangeboren beperkingen. Hij heeft bij vele organisaties en instellingen in Hengelo getracht gehoor te vinden maar zijn roep wordt niet gehoord. Zo heeft de AbvaKabo tegen hem gezegd "Doe maar gewoon, dan doe je al gewoon genoeg." Eric voelt zich gediscrimineerd, zo zegt hij. Want het Anti Discriminatie Bureau had tegen hem gezegd, toen hij daar aanklopte: "wij hebben belangrijker dingen te doen." Het Bureau Werk en Inkomen waar hij om hulp vroeg zei: "je bent niet in staat om te werken voor geld. De afgelopen week vroeg hij per mail aandacht bij de redactie van RTV Oost. Ook hier werd aan zijn oproep geen gehoor gegeven. Waardering, begrip, respect: dat is wat Eric vraagt ten aanzien van deze gehandicapte medeburger. Er moet in Hengelo toch wel een instantie, stichting of instelling zijn die instaat is om Eric bij de hand te nemen en in staat is om sturing en richting te geven aan Eric's bestaan. Reacties? Knipkaatje@gmail.com

Meer berichten
 
Auto zoeker