Foto:

Containertuintjes in Hengelo

HENGELO - Het bijplaatsen van afval bij de ondergrondse afvalcontainers is de gemeente Hengelo en Twente Milieu een doorn in het oog. Er worden de komende tijd aanvullende maatregelen genomen om dit tegen te gaan.

Drie containers in Klein Driene/De Noork zijn voorzien van 'containertuintjes'. Twente Milieu plaatste grote plantenbakken van gerecycled plastic, voorzien van levend groen. De bloemen en planten moeten ervoor zorgen dat rommel en vervuiling bij deze containers wordt tegengegaan. De Groentuin van de SWB onderhoudt het groen. Het gaat in eerste instantie om een proef. In juli is er in de Hasseler Es al een containertuintje geplaatst. Vorige week was Klein Driene aan de beurt. Over een half jaar bekijken de gemeente en Twente Milieu of containertuintjes inderdaad afvaldump tegengaan.

Ergernis
"Afvaldump is een grote ergernis onder onze inwoners. Dat komt naar voren in alle gesprekken die ik heb met mensen over dit onderwerp en dat blijkt ook uit onderzoek", verklaart wethouder Bas van Wakeren. "Afvaldump is helaas een onderwerp dat niet zo makkelijk aan te pakken is. Het heeft meerdere oorzaken. Daarom gaan we de komende tijd op verschillende manieren deze ergernis aanpakken; met extra boa's, cameratoezicht op enkele plaatsen, maar ook met het verfraaien van de omgeving van de containers. Op andere plekken in het land blijkt dat dat vaak werkt tegen afvaldump."

Flyer
De omwonenden van de containers met containertuintjes zijn door middel van een flyer op de hoogte gebracht. In de flyer kunnen ze ook lezen wat ze moeten doen als de container een storing heeft of als ze geen milieupas hebben.

Meer berichten
 
Auto zoeker