Foto:

Samenwerking ZGT en UT

HENGELO - De Ziekenhuisgroep Twente (ZGT) heeft afgelopen week een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten met de Universiteit Twente. De ziekenhuizen en UT gaan werken aan het verbeteren van de zorg en behandeling op specifieke vlakken.

Twente is een high-tech regio waarbij ook zorginnovaties en kennisontwikkeling een hoge prioriteit hebben. Daarom opende de Universiteit Twente afgelopen week ook het nieuwe Technisch Medisch Centrum. Bij deze gelegenheid ondertekenden ZGT en de Universiteit Twente hun nieuwe samenwerkingsovereenkomst. Beide organisaties werkten al samen, maar dit zal nu naar een hoger niveau gaan. "Een intensieve samenwerking tussen medisch professionals en onderzoekers is van groot belang voor het daadwerkelijk realiseren van impact in de zorg", aldus collegevoorzitter Victor van der Chijs van de UT. Ook Hilde Dijstelbloem, voorzitter van de Raad van Bestuur van ZGT is positief gestemd. "We kunnen onze medische kennis en onze wetenschappelijke werelden verbinden en samen bouwen aan technische ontwikkelingen waarmee we patiënten nog beter kunnen helpen."

Concrete ambitie
De partners gaan zich nu richten op de behandeling van complexe diabetes, traumachirurgie bij kwetsbare ouderen, borst- en prostaatkanker en het optimaliseren van logistieke processen. Zo willen zij onder meer betere medische beeldvorming, om zo afwijkingen eerder en beter vast te stellen. Verder zullen slimme sensoren ontwikkeld worden waarmee de gezondheid van patiënten nauwlettend gevolgd kunnen worden, zowel in het ziekenhuis als thuis. Verder is de ambitie om patiënten niet vaker onderzoeken te geven dan noodzakelijk is en ook de opnametijden terug te dringen.

Meer berichten