Foto: Cynthia Hasenbos - www.cynthiafotografie.nl
Foto: Cynthia Hasenbos - www.cynthiafotografie.nl (Foto: Cynthia Hasenbos)

Bibliotheek Hengelo biedt iedereen een luisterend oor

HENGELO - Af en toe hebben we allemaal wel eens behoefte aan een goed gesprek. Maar niet iedereen kan of wil altijd met familie, vrienden of kennissen praten. Soms heb je een onafhankelijk, luisterend oor nodig. De bibliotheek Hengelo heeft sinds deze week ook het trefpunt 'Het Luisterend Oor' geopend.

Wie iemand zoekt die luistert naar zijn verhaal kan terecht bij drie vrijwilligers van het 'Het Luisterend Oor' in de bieb. Dit trefpunt geeft tijd en aandacht en luistert echt naar jouw verhaal. Je kunt er je dagelijkse zorgen delen in een gesprek van mens tot mens. Het is iets waar in de praktijk veel behoefte aan is bij een brede groep mensen.

Vertel jouw verhaal
Yvonne de Lizer is de oprichter van 'Het Luisterend Oor', ze legt uit: "Mensen kunnen met ons praten over eenzaamheid, stress of het vastlopen in de bureaucratie. Maar we luisteren ook naar problemen op het werk, op school of in een relatie. Het maakt niet uit waar het over gaat. Ik ben coach en ik weet hoe belangrijk het is om je verhaal te kunnen vertellen. We nemen de tijd voor je zodat je weer lucht en ruimte krijgt om te ademen. En als je dat wilt, kunnen we ook meedenken over oplossingen die bij jou passen. Zo komen er weer lichtpuntjes in je dagelijks leven."

Een trefpunt voor iedereen
'Het Luisterend Oor' is een trefpunt voor iedereen. Yvonne: "De drie mensen die luisteren, hebben veel ervaring in maatschappelijk werk of zijn zelf therapeut of coach. En alles wat je ons vertelt is vertrouwelijk. Kom dus gerust eens langs. We zijn er voor je!"

Elke week
'Het Luisterend Oor' is elke donderdag gratis te bezoeken van 11.00 tot 15.00 uur. Yvonne en haar collega's zijn te vinden in het leescafé van de Bibliotheek. Iedereen is van harte welkom voor een goed gesprek of gewoon eens een leuke kennismaking met deze bijzondere vrijwilligers.

Meer berichten