Foto:

Expositie De Deldense Es

DELDEN - Tot en met 21 maart 2020 kunt u in de Oude Blasiuskerk in Delden genieten van een nieuwe explositie. Houtskooltekeningen van Jan Adamse en schilderwerk van Tonnie Bermejo-Daals en Geesje Kuit is er te bewonderen.

Deze wintermaanden kunt u genieten van lokale kunst in de oude Blasiuskerk in hartje Delden. Centraal in deze tentoonstelling staan de houtskooltekeningen van Jan Adamse. De expositie bestaat uit vijf grotere werken van deze kunstenaar. Daarnaast worden er zes schilderijen van Tonnie en Geesje, beiden uit Delden, getoond. Het drietal kent elkaar van de schildersvereniging "Artilo" in Almelo. Jan Adamse: "Omdat ik hier gewoond heb en nog steeds vaak wandel op de Deldense es, heb ik daar veel binding mee. Ik werkte in het verpleeghuis Sint Elizabeth. De Deldense es vind ik een bijzonder inspirerende omgeving. Ik begon hier te fotograferen en vervolgens ben ik gaan tekenen. De houtskooltechniek is een hele oude techniek. Deze spreekt mij aan omdat het met zo weinig middelen zo'n groot effect kan hebben. Ik gebruik alleen maar houtskool en een gummetje, en m'n vingers. Het is fascinerend dat je zo simpel zo veel kunt suggereren. Maar je krijgt er wel vieze vingers van!"

Schilderijen
De vijf schilderijen in acryl- en olieverf van Geesje Kuit gaan door op het thema van de Deldense es en omgeving. Deze werken variëren van monochroom tot meer kleurgebruik: van verstilde waterspiegelingen tot bosarbeid aan de rand van de es en roepen daarmee verschillende sferen op. Het slotstuk is gemaakt door Tonnie Daals: het geheimzinnige schilderij in acrylverf van de Twickelervaart is een ware kleurexplosie!

De expositie
De expositie is deze periode te bezichtigen op tijden na de kerkdiensten, concerten en lezingen. De werken zijn te koop. Adres: Oude Blasiuskerk, Kerkplein 3, Delden. Openingstijden expositie: tot 12.00 uur op zondag na afloop van de kerkdienst, en na afloop van concerten en lezingen en op afspraak. Voor meer informatie: Geesje Kuit, tel. 06 49698710

Meer berichten
 
Auto zoeker