Foto:

Leerlingen ervaren technische beroepen

HENGELO - Afgelopen week hebben leerlingen van klas 2 en 3 van het C.T. Stork College een bezoek gebracht aan technische bedrijven in Twente. Dit is gebeurd in het kader van twee projecten ten behoeve van het techniek onderwijs. Het is belangrijk dat leerlingen kennismaken met de verschillende beroepen gezien er al jaren een te kort dreigt aan technische medewerkers.

In Twente neemt het aantal leerlingen dat kiest voor technische opleidingen af. Op deze manier ontstaat er in Twente een tekort aan technische vakmensen. Het imago binnen deze sector is nog vaak dat van vieze handen, blauwe overals en een laag niveau. Het C.T. Stork College in Hengelo wil de leerlingen een reëel beeld geven van het technische bedrijfsleven. Daarom hebben leerlingen afgelopen week deelgenomen aan bedrijfsbezoeken in het kader van Twente Goes Techno en de Week van de Procestechniek.

Twente Goes Techno
Twente Goes Techno stelt leerlingen van klas 2 in staat om alvast kennis te maken met technische bedrijven. Leerlingen kunnen een blik werpen op werkzaamheden die het bedrijf uitvoert, de sfeer binnen het bedrijf ervaren en een indruk krijgen van de verschillende beroepen die er binnen het bedrijf bestaan. Een ander project waaraan leerlingen hebben deelgenomen is de Week van de Procestechniek. De Week van Procestechniek en Voedingsmiddelentechnologie is een nationaal event dat al jaren in de regio Noord Oost Nederland wordt georganiseerd.

Leuk kennismaken
De themaweek is in het leven geroepen om jongeren uit klas 3 en 4 van het VMBO - en hun docenten en decanen- in de regio Noord Oost Nederland te enthousiasmeren en te laten kennismaken met de beroepen in de Procestechniek en Voedingsmiddelentechnologie. Die kennismaking gebeurt op een speelse manier. Zien en ervaren is de kracht van het event. De bedrijfsbezoeken geven een goed beeld van het werk en de carrièremogelijkheden in de Procestechniek en Voedingsmiddelentechnologie.

Meer berichten