Foto:

12,5 jaar REMO West-Twente!

RIJSSEN - Wat in 2007 begon in samenwerking met het bedrijfsleven, het ROC van Twente en de gemeente Rijssen-Holten met 19 leerlingen is inmiddels uitgegroeid tot een technisch opleidingscentrum met ruim 250 leerlingen. Een praktijkcentrum gespecialiseerd in het opleiden in de richtingen: metaal; plaatconstructie en verspanen, mechatronica, elektrotechniek en installatietechniek.

Gerrit Schalk (directeur REMO): ‘Blijven ontwikkelen is nodig om de leerlingen te kunnen opleiden voor de toekomst’. Om in te kunnen spelen op nieuwe innovaties is REMO nu volop in ontwikkeling met modulair onderwijs. Volgend schooljaar willen zij hiermee starten. Deze modules duren 10 tot 15 weken. Men kan hier op drie momenten in het jaar mee starten. Zo kunnen medewerkers in een korte periode bepaalde bedrijfskennis verhogen. REMO start onder andere met modules voor machineveiligheid, robotica, warmtepompen en zonnepanelen.

Nieuwe opleiding
Daarnaast start REMO volgend schooljaar met een nieuwe opleiding ‘Innovatica’, de opleiding voor de monteur van de toekomst Elektrotechniek en Installatietechniek. Hiermee spelen zij in op de vraag van het bedrijfsleven naar flexibel inzetbaar personeel die meegaat met de ontwikkelingen die er zijn. Deze opleiding krijgt een geheel nieuwe vorm van opleiden. Door gebruik te maken van de nieuwste en slimste technieken voegt REMO beleving toe om bewustwording te creëren. Deze opleiding wordt gegeven in zes modules. Niet alleen voor onze eigen leerlingen, maar ook voor om- en bijscholing.

Open Huis
REMO West-Twente bestaat dit jaar 12,5 jaar en houdt daarom op zaterdag 30 november een speciaal jubileum open huis in haar schitterende praktijkcentrum aan de Reggesingel 50 in Rijssen. Iedereen is hier van harte welkom, (oud)leerlingen, (oud)collega’s, familie, vrienden, docenten en alle andere belangstellenden. Laat je tevens verrassen door lekker eten en drinken. Men kan parkeren aan de Reggesingel of op het parkeerterrein achter Lucky.

Meer informatie: www.remo-wt.nl

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>