Foto:

Kerstboom niet op openbare verlichting

BORNE - In december worden in Borne en de kernen weer vele kerstbomen opgetuigd. Het plaatsen van de buurtkerstboom is een mooie traditie. Eentje die vanaf dit jaar wel iets anders gaat lopen.

Eerder mochten buurten nog van netbeheerder Enexis de kerstbomen aansluiten op de openbare verlichting. Dit verbod was vorig jaar al van kracht, maar er werd toen vanwege lopende afspraken nog eenmalig afgeweken van deze nieuwe regels.

Aanleiding
Het aansluiten van de kerstbomen op de openbare verlichting was niet zonder enige inherente risico's. Enexis kon uiteindelijk niet meer instaan voor de veiligheid van deze aansluitingen. Bij problemen kon de straatverlichting immers ook wel eens uitvallen. Om te voldoen aan de nieuwe regels werd eerder de kerstverlichting van de ondernemers al afgekoppeld van de lichtmasten. De buurtkerstbomen moeten nu op een alternatieve manier stroom krijgen, bijvoorbeeld via een particulier die zijn tuin beschikbaar stelt.

Meer berichten
 
Auto zoeker
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>