Foto:

Hengelo steeds aantrekkelijker voor ondernemers

HENGELO - De gemeente Hengelo hecht een grote waarde aan de aantrekkelijkheid voor en ondersteuning van ondernemers. Bedrijven, groot en klein, zijn immers het economische levensbloed voor de gemeente en de inwoners. Hengelo heeft als bloeiende, innovatieve industriestad veel te bieden. In totaal zijn er vijf bedrijventerreinen die volop in ontwikkeling zijn. Dit zijn Westermaat-De Veldkamp, Westermaat Campus, het Gezondheidspark, Oosterveld en de Kanaalzone.

Afgelopen vrijdag werd de landelijke Dag van de Ondernemer gehouden. Een gelegenheid die de gemeente Hengelo aangreep om ook tegelijk de nieuwe ondernemersbrochure te presenteren. Ondernemers krijgen in deze brochure een goed inzicht over de vijf moderne bedrijventerreinen in de gemeente. Deze zijn volop in ontwikkeling.

Presentatie
Wethouder Gerard Gerrits presenteerde de ondernemersbrochure op bedrijventerrein Oosterveld. Hier stond ook een ontmoeting met Alien Trick op het programma, het bedrijf dat de nieuwe brochure vormgegeven heeft. De wethouder bezocht ook Thermeq, een innovatief bedrijf dat specialiseert in industriële boiler-installaties. De wethouder onthulde met de Operations Manager Omke Poel van Thermeq een bouwbord waar vrije kavels op staan - een open uitnodiging aan ondernemers om zich eens te verdiepen in deze mogelijkheden.

Volop bedrijvigheid
Hengelo heeft al een groot aantal bedrijven die hier gevestigd zijn. Ruim 5.000 bedrijven bieden in totaal 46.000 arbeidsplaatsen in de gemeente. Hengelo kan hierbij ook optimaal gebruik maken van de sterke ligging en uitstekende bereikbaarheid via de snelweg, spoor en het kanaal. Zo kan Hengelo ook hoge ogen gooien qua logistiek.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195121&size=160x600&promo_sizes=120x600&cb=[CACHEBUSTER]&promo_alignment=center&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=10195091&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=hartvanhengelo.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=755" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>