Vaak moe? Misschien is dit de reden…

Foto:

HAAKSBERGEN - "Vermoeidheid is een steeds groter wordend probleem. 'Waarom ben ik zo moe?' vragen veel klanten mij. Vermoeidheid kan vele oorzaken hebben. Je kunt lichamelijk moe zijn of emotioneel moe. Je kunt moe zijn omdat je slecht slaapt, omdat je stress hebt of omdat je veel aan je hoofd hebt. Het kan ook zijn dat je een allergie of ziekte onder de leden hebt, wat je lichaam lastig vindt om op te lossen", aldus Liesbeth Schmitz van de gelijknamige praktijk in Haaksbergen.

"Wanneer je immuunsysteem tegen een ziekte vecht, kost dat veel energie. Je weerstand wordt minder en je lichaam kan minder aan. Het is dan ook niet zo gek dat bijna elke ziekte of aandoening met vermoeidheid samen gaat. Bij ziektes kun je bijvoorbeeld denken aan een verkeerde hormoonhuishouding; hormonen reguleren namelijk je energiepeil, je stofwisseling en immuunsysteem. Maar hormonen bepalen ook hoe je je voelt."

Ze vervolgt: "Het kan ook zijn dat u ontstekingen heeft of een andere vorm van foute micro-organismen. Foute beestjes onderdrukken uw immuunsysteem, waardoor uw energie afneemt. Misschien heeft u ook darmproblemen of huidklachten? Jeuk misschien, dit zijn ook tekenen van foute micro-organismen. Ook van allergieën en hooikoorts kun je moe raken. Niet alleen emotioneel maar ook lichamelijk. Foute micro-organismen vallen je energie aan, waardoor het lichaam moe wordt en klachten toenemen. Het is natuurlijk logisch dat als het lichaam ziek is, dat dat energie kost. Ook andere klachten kunnen leiden tot vermoeidheid. Een aanhoudende rugpijn evenals migraine, kiespijn, maag- en darmklachten etc."

Dan is er ook nog het verschil tussen moe zijn en moe voelen, legt Liesbeth uit. "Maar hoe weet je nu waarom je moe bent? Hoe kom je daarachter en wat kun je daar aan doen? De meeste vermoeidheden zijn naar mijn mening eenvoudig op te zoeken en op te lossen. Om te achterhalen waar de vermoeidheid vandaan komt, doen wij een meting waarbij wij de meridianen doormeten op energieniveau. We plakken wat kabeltjes op handen en voeten en in circa 40 minuten wordt het lichaam doorgemeten. Tijdens deze meting zit u in een relaxstoel. De meting doet geen pijn en is niet intensief. Metingen worden gedaan vanaf een jaar of 5."

Straling
"Tot slot kijken we ook of u last heeft van aardstralen in uw woning. Aardstralen zijn slecht voor de gezondheid, kunnen veel emotionele en fysieke ongemakken veroorzaken. Straling heeft invloed op veel slaapproblemen. Al deze klachten kunnen we voor u opsporen en oplossen. Behandeling is dan ook geschikt voor alle leeftijden." De praktijk is in Haaksbergen gevestigd in bedrijfsverzamelgebouw De Steupel, Bouwstraat 9 a. Bel: 06-21236361, e-mail info@praktijkschmitz.nl en website www.praktijkschmitz.nl Bel of mail nu voor een gratis intake. Behandelingen worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars.

Meer berichten