Foto:

Concert NooTzaak met symphonieorkest Elad

HENGELO - Op zondag 17 november geeft het Nederlandstalig koor NooTzaak uit Markelo een bijzonder koffieconcert in zalencentrum De Haverkamp. Het koor treedt dan op samen met het Symfonieorkest Elad uit Hengelo (O). Koor en orkest combineren hun repertoire met als resultaat een verrassende combinatie van Nederlandstalige muziek en klassieke klanken.

De keuze tot samenwerking lijkt verrassend, maar is bepaald niet onverwacht. Ria Degenkamp-Nijenhuis is namelijk al jarenlang gewaardeerd dirigente van NooTzaak terwijl haar echtgenoot Marinus Degenkamp de dirigeerstok hanteert bij het orkest Elad. De beide groepen zullen laten horen wat ze in hun muzikale mars hebben. Hoogtepunt zijn de gezamenlijke stukken "Verdronken Vlinder" van Boudewijn de Groot en "Het Dorp". Het tweede stuk is een vertaling van het Franse "La montagne" van Jean Ferrat en is in Nederland een echte evergreen geworden in de versie van Wim Sonneveld. Beide stukken brengen de klassieke klanken van Elad en de Nederlandstalige meerstemmige zang van NooTzaak perfect samen.

Kom ook
Het koffieconcert begint op 17 november om 11.30 uur in Zalencentrum De Haverkamp te Markelo (Stationsstraat 28). De zaal is open om 11.00 uur. De entree is gratis.

Meer berichten
 
Auto zoeker